ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forumul Economic Mondial (FEM) a solicitat guvernelor și companiilor Big Tech să facă „eforturi concertate” pentru a-i reduce la tăcere pe cei care critică agenda organizației globaliste nealese.

FEM susține că eforturile trebuie să se concentreze asupra combaterii așa-zisei „dezinformări”.

Organizația lui Klaus Schwab insistă că guvernele globale, mass-media, companiile de tehnologie și societatea civilă trebuie să își intensifice eforturile pentru campania „anti-dezinformare”.

Într-o declarație, FEM spune că „dezinformarea” constituie o amenințare la adresa „ecosistemului nostru”. Grupul de elite globaliste dorește ca „experții” să explice liderilor și birocraților lumii cum să „frâneze” opoziția față de agenda globalistă, potrivit slaynews.com

Într-o postare pe site-ul FEM, organizația nealeasă laudă Uniunea Europeană și Legea privind serviciile digitale (DSA) adoptată recent în UE.  

Datorită unora dintre componentele principale ale DSA, care a fost elaborată de eurocrați nealeși, legislația a ajuns să fie denumită „legea cenzurii”.

FEM acuză rețelele digitale și ceea ce numește „ecosistemul media fragmentat” pentru cantitatea presupus fără precedent de „dezinformare”.

În declarația de pe site, FEM folosește teama cu privire la inteligența artificială (AI) pentru a-și promova agenda legată de dezinformare.

Organizația și aliații săi globaliști par concentrați pe eliminarea „misinformării” și a „dezinformării”, dar nu se referă la informații care sunt realmente adevărate sau false. Desigur, adevărul nu a făcut niciodată parte din agenda lor.

Însă, potrivit FEM, nu sunt de vină mass-media corporativă, guvernele, Big Tech și globaliștii pentru faptul că publicul își pierde încrederea în aceste instituții. De vină este „dezinformarea”.

Pentru a lupta împotriva acestei presupuse probleme și a restabili încrederea în mass-media corporatistă, FEM cere lansarea unui „război împotriva dezinformarii” la nivel de societate.

Pentru reușita acestui „război”, cele mai puternice forțe din societate trebuie să implementeze „o apărare pe mai multe straturi împotriva răspândirii dezinformarii”.

În timpul unui panel de la recenta întâlnire de la Davos, birocrații UE și redactorii-șefi de la New York Times și WSJ și de la alte instituții de presă dominante au trecut a fi drept „experții în adevăr”.

Meredith Kopit Levien de la New York Times a spus că globaliștii vor doar „să ajute publicul”.

„Trebuie să ajutăm publicul să fie mai instruit în ceea ce privește valoarea și importanța jurnalismului independent. Oamenilor le este foarte dificil, din multe motive, să distingă între ce este adevărat și ceea ce nu este”, a spus Levien.

La rândul său, Emma Tucker de la Wall Street Journal a adăugat: „Încrederea este cel mai valoros bun al nostru. Și, în momentul în care renunțăm la asta, modelele noastre de afaceri se vor prăbuși.”