ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O companie israeliană a primit undă verde de la oficialii din domeniul sănătății pentru a produce și vinde primele produse de carne din lume făcute din celule de vită cultivate în laborator, relatează thepeoplesvoice.tv.  

Carnea de vită va fi crescută din celule derivate dintr-un ou fertilizat de la o vacă Black Angus care locuiește într-o fermă din California.

Inovația, anunțată săptămâna trecută de Ministerul Sănătății din Israel, a fost salutată de prim-ministrul Benjamin Netanyahu ca fiind „o descoperire de importanță globală”.

Măsura vine după ce anul trecut a fost aprobat în SUA puiul crescut în laborator.

Ministerul a spus că aprobarea face parte dintr-un program pilot pentru dezvoltarea de proteine alternative, derulat de Departamentul pentru Managementul Riscurilor Alimentare. De asemenea, acesta s-a referit la cererea globală în creștere pentru „produse de origine nonanimală”, adăugând că face eforturi pentru aprobarea surselor alimentare alternative. 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a descris această dezvoltare ca fiind „o descoperire de importanță globală” și „o veste importantă pentru securitatea alimentară, protecția mediului și preocuparea pentru animale”.

Compania Aleph Farms, care a primit aprobarea, va crea carne de vită din celule derivate dintr-un ou fertilizat de la o vacă numită Lucy, tipul Black Angus, care trăiește într-o fermă din California. Cu toate acestea, ar putea dura luni înainte ca produsul să fie servit la masă, deoarece autoritățile de reglementare trebuie să aprobe etichetele companiei și să efectueze o inspecție finală.

„Abordarea provocărilor comune, cum este securitatea alimentară, va fi cea mai bună modalitate de a asigura prosperitatea regiunii Orientului Mijlociu, precum și a altor regiuni din lume care depind în mod semnificativ de importurile de alimente, cu accent pe Asia”, a spus Didier Toubia, CEO-ul Aleph Farms, citat de Times of Israel.