ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legislatorii și directorii generali Big Tech din SUA au propus accesarea Internetului prin verificarea identității și a vârstei, în timpul unei audieri privind siguranța copiilor. Propunerile ar putea duce la încălcarea confidențialității online și la suprimarea exprimării libere, potrivit Reclaim the Net.  

Legiuitorii americani intenționează să impună identificarea online, verificarea vârstei și, astfel, să pună capăt anonimatului online, în ciuda îngrijorărilor de natură constituțională.

Și în timpul unei audieri în Congresul SUA, directorii generali Big Tech au susținut propuneri care vor extinde considerabil cerințele pentru verificarea online a identității și ar eroda posibilitatea de a utiliza internetul fără a conecta activitatea online la identitate.

Propunerile sunt promovate în numele protejării copiilor online, dar ar afecta pe oricine nu dorește să-și asocieze întregul discurs și activitatea online cu identitatea lor reală – din cauza îngrijorărilor legate de supraveghere, cenzură sau denunțare.

Ca răspuns la criticile legislatorilor, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, a susținut standarde privind verificarea vârstei online, standarde care să impună verificarea vârstei în magazinul de aplicații – ceea ce ar însemna că marea majoritate a aplicațiilor mobile ar putea fi utilizate doar fiind legate de identitatea oficială a unei persoane.

CEO-ul X, Linda Yaccarino, și-a exprimat sprijinul pentru Kids Online Safety Act, un proiect de lege care va extinde verificarea online a vârstei.

De asemenea, CEO-ul Snap, Evan Spiegel, și-a exprimat sisținerea pentru Kids Online Safety Act și Cooper Davis Act, un proiect de lege care vizează aplicațiile private de mesagerie și care ar putea interzice criptarea end-to-end.

Propunerile depuse în timpul acestei audieri ar putea duce la o remodelare drastică a Internetului, cândva liber și deschis. În loc ca abilitatea de a comunica sau de a naviga pe Internet în mod privat să fie implicită, supravegherea ar deveni și mai răspândită, iar capacitatea de a accesa multe servicii online ar fi legată de un sistem de identificare digitală sau de verificare a vârstei.