ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Infrastructura Publică Digitală” [Digital Public Infrastructure] este un eufemism pentru „veți fi marcați ca vitele și veți fi fericiți”, scrie bloggerul Edward Slavsquat, într-un articol recent pe blogul său. Puteți citi despre „bucuriile” aduse de DPI pe site-urile Organizației Națiunilor Unite, Forumului Economic Mondial, Fundației Rockefeller, Fundației Bill & Melinda Gates și alte surse binevoitoare ale altruismului internațional dedicat creării unui mediu „sigur, durabil și echitabil”.


Infrastructura publică digitală (DPI) este un mijloc comun către multe scopuri. Este un factor esențial al transformării digitale și ajută la îmbunătățirea furnizării serviciilor publice pe scară largă. Proiectată și implementată corect, poate ajuta țările să-și realizeze prioritățile naționale și să accelereze Obiectivele de Dezvoltare Durabilă.

Guvernele, sponsorii, sectorul privat și societatea civilă deopotrivă au ocazia să-l modeleze — alăturați-vă nouă!

Acum, definiția oferită de Fundația Rockefeller:  

DPI înseamnă o abordare digitală care permite ca funcțiile esențiale la nivelul întregii societăți să promoveze creșterea economică și socială pentru toată lumea, nu doar pentru cei care își permit accesul.

Utilizările sale imediate sunt multiple, incluzând plăți de urgență către refugiații climatici prin intermediul telefoanelor mobile, acces imediat la telesănătate și înregistrări, un ID digital care accelerează accesul la beneficiile sociale și multe altele.

Iată cum explică Fundația Bill & Melinda Gates această inițiativă digitală „sănătoasă”:

Atunci când COVID-19 a accelerat transformarea digitală la nivel global, a evidențiat diferența dintre o infrastructură digitală puternică și una slabă. Țările au o fereastră îngustă pentru a se asigura că dispun de rețele digitale care să furnizeze în mod sigur și eficient oportunități economice și servicii sociale tuturor rezidenților. Aceasta este Infrastructura publică digitală.

Și, nu în ultimul rând, promovarea entuziasmată a DPI din partea Forumului Economic Mondial:  

Infrastructura publică digitală este crucială în abordarea unor provocări globale importante, cum sunt schimbările climatice și necesitatea unor finanțări publice receptive și eficace. […]

O abordare bazată pe infrastructură, folosind DPI-urile, ne permite să ne imaginăm un viitor digital incluziv, care să valorifice potențialul societății, al guvernelor și al companiilor, fiind în același timp un sistem inovator, relevant din punct de vedere contextual și pregătit să servească oamenii și planeta noastră.

DPI-urile aplicate în identificare și în efectuarea de plăți au scurtat în mod semnificativ timpul de adoptare și includere.

Dacă eliminăm salata de cuvinte din citatele de mai sus, filosofia din spatele DPI poate fi rezumată astfel:

Etichetele pentru vite nu sunt doar sigure și convenabile, ele sunt un drept al omului.

Subliniez aceste lucruri întrucât Vladimir Putin a anunțat, la summitul G20 din noiembrie, că „dezvoltarea infrastructurii publice digitale” este o „prioritate” pentru Federația Rusă, amintește Edward Slavsquat.

Este evident că Moscova se grăbește să implementeze proiecte DPI în Rusia pentru a-i împiedica pe globaliști să implementeze proiecte DPI în Rusia. Exact aceeași strategie este folosită de Moscova pentru a lupta împotriva cheagurilor produse de vaccinuri și a CBDC-urilor proaste cu vaccinurile „bune” și CBDC-urile „bune”.  

Dar să revenim la DPI.

Excelentul profesor și economist rus Valentin Katasonov a publicat recent un articol despre acest nou proiect global de „infrastructură” și explică de ce DPI va fi probabil Acronimul Anului 2024. Cel mai recent articol de opinie al său despre DPI a apărut în cel puțin trei publicații în limba rusă (Zavtra, un site media alternativ conservator, Katyusha.org, prietenii noștri ortodocși patrioți, și Business Gazeta).

Oferim articolul mai jos:

DPI – acesta va fi numele „lagărului de concentrare digital” global?
de Valentin Katasonov, 15 decembrie 2023

În ultimul an, una dintre cel mai frecvent utilizate abrevieri în limba engleză în presa rusă a fost CBDC—Central Bank Digital Currency. Interesul nostru deosebit pentru subiectul CBDC se leagă de faptul că, în vara acestui an, a fost adoptată legea rublei digitale, iar Banca Rusiei a început introducerea treptată a acestei ruble digitale în viața noastră.

Nu exclud ca anul viitor, 2024, o altă abreviere în limba engleză să ocupe primul loc în popularitate – DPI, care înseamnă Digital Public Infrastructure.
...
Proiectul introducerii DPI a fost inițiat chiar de sus în jos. Se desfășoară sub auspiciile Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Fundației Bill și Melinda Gates, Fundației Rockefeller cu sprijinul Uniunii Europene, FMI și al Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos.

Ghidul Națiunilor Unite (UNDP) pentru Infrastructura publică digitală (DPI) precizează că proiectul are trei componente principale: „În general, există trei tipuri principale de protocoale care facilitează infrastructura publică digitală: identitatea digitală, plățile digitale și schimbul de date.” În ceea ce privește prima componentă (identificarea digitală), vorbim despre o carte de identitate digitală.

Mai departe, pe site-ul UNDP citim: „Aceste trei protocoale sunt de obicei necesare pentru majoritatea tranzacțiilor pentru servicii digitale, precum eliberarea de permise, eliberarea licențelor sau furnizarea de înregistrări, care necesită adesea verificarea identității utilizatorului, asigurarea schimbului de date între agenții și utilizatori și, în sfârșit, autorizarea plăților online.”

Iată alte detalii: „Prin prioritizarea acestor trei protocoale, guvernele locale pot pregăti terenul pentru dezvoltarea cu succes a unui întreg ecosistem de servicii digitale pentru a satisface nevoile unice ale comunităților lor.” Cu privire la problema identității digitale, se precizează în mod specific: „Această identitate digitală stabilește ce produse, servicii și informații putem accesa sau, dimpotrivă, ce nu putem accesa”.

Totul este afirmat cât se poate de deschis. Accesul la bunurile publice va fi diferențiat în funcție de de statutul social al unei persoane – probabil în spiritul romanului lui Huxley „Minunata Lume Nouă”, în care toți locuitorii „minunatei lumi” sunt împărțiți în caste. Este posibil ca și comportamentul fiecărui individ să fie un factor, mai precis, cu ajutorul ratingurilor sociale acordate fiecărui individ (tovarășii chinezi au făcut cele mai mari progrese în această direcție).

Am scris deja destul de multe despre o astfel de componentă DPI precum CBDC. Am publicat recent o carte pe această temă: Monedele digitale: de la Bitcoin la CBDC: „Stăpânii banilor” vor să devină „stăpânii lumii” (M.: Tion, 2023).

Chiar înainte de apariția proiectului DPI, am spus că CBDC este o parte importantă a unui proiect mai global, general, de construire a unui lagăr de concentrare digital global și că toate detaliile proiectului în ansamblu ne sunt încă necunoscute. Iar acum, se pare, vedem în sfârșit cum puzzle-ul numit „lagărul de concentrare digital global” este alcătuit din piese individuale. Numele său este DPI.

Cât despre CBDC, în ultimele luni încep să iasă la iveală unele dintre secretele acestui proiect. Băncile centrale din zeci de țări din întreaga lume au anunțat deja anul trecut că încep să pregătească și să implementeze proiecte de monedă digitală. Dar, în același timp, au anunțat că vorbim exclusiv despre monede digitale naționale. Și acel CBDC este doar o completare la cele două forme existente de bani – numerar și non-numerar.

Dar anul acesta au apărut deja multe semne că o singură monedă digitală mondială va fi creată în timp și că CBDC nu va mai fi un al treilea tip de bani, ci singurul care va înlocui, în cele din urmă, atât numerarul, cât și banii non-cash de până acum.
...
Judecând după multe semne, vom auzi despre Bill Gates și în 2024 la fel de des cum am auzit, de exemplu, în 2020-2021, când promova cu toată puterea ideea vaccinării universale a umanității, împreună cu identificarea digitală a fiecărui locuitor al planetei.

Mulți observatori și experți DPI spun că principalii promotori ai proiectului sunt ONU (UNDP) și Bill Gates (fundația care-i poartă numele). Acest proiect a primit numele neoficial „50-in-5”. Înseamnă că ONU și Bill Gates intenționează să creeze infrastructuri publice digitale care să funcționeze deplin în 50 de țări într-o perioadă de cinci ani.

Mai sunt și alți participanți la proiectul DPI. Astfel, la summitul B20 (Business-20) din India, organizat în august, a luat cuvântul antreprenorul și miliardarul Nandan Nilekani. Este considerat principalul arhitect al identității digitale în India. La summit, omul de afaceri s-a lăudat cu progresul făcut de India în construirea Infrastructurii publice digitale. A spus că alte țări ar putea să-i urmeze exemplul și să folosească DPI pentru orice, de la pașapoartele de vaccinare, colectarea taxelor și plata taxelor rutiere, până la adaptarea la schimbările climatice și tranziția la o economie circulară.

Iar la sesiunea din primăvară (2023) a FMI și a Băncii Mondiale, acest miliardar indian a spus că, pentru a construi o „societate corectă” în Lumea Nouă, sunt necesare doar trei instrumente: ca fiecare membru al unei astfel de societăți să aibă o carte de identitate digitală; ca toată lumea să aibă un cont bancar; și toată lumea să aibă smartphone-uri. Aceste criterii sunt suficiente pentru a construi întreaga infrastructură digitală a societății, care, tradusă într-un limbaj incorect politic, înseamnă un lagăr de concentrare digital.
...
Observatorii și experții care au început să monitorizeze subiectul DPI avertizează că, dacă implementarea proiectului va întâmpina piedici, atunci inițiatorii campaniei vor recurge cel mai probabil la un mijloc deja dovedit: Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va anunța începutul unei noi „pandemii”, cu toate consecințele care decurg asupra drepturilor și libertăților omului.

P.S. Autorul unui articol recent [publicat în Tsargrad] pe tema DPI a sugerat un alt nume, și mai precis, pentru proiectului CBDC — „lagărul de concentrare digital global”.