ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Portofelul digital va funcționa sub forma unei aplicații pe telefon, în care vor fi stocate documente, certificate, inclusiv acte de identitate precum cartea de identitate sau pașaportul, dar și semnătura electronică.

Parlamentul European a aprobat, joi, regulamentul privind portofelul digital european (eID), dosar pe care eurodeputatul REPER Alin Mituța l-a coordonat din partea Renew Europe, conform cotidianul.ro

Portofelul digital va funcționa sub forma unei aplicații pe telefon, în care vor fi stocate documente, certificate, inclusiv acte de identitate precum cartea de identitate sau pașaportul și prin care vom putea accesa servicii publice și private de la distanță, oriunde în UE, acestea fiind criptate și având valoare juridică echivalentă documentelor în format hârtie, potrivit comunicatului de presă al REPER.

„Prin portofelul digital european vom putea, spre exemplu, să accesăm orice fel de document, adeverință sau certificat prin câteva click-uri în aplicație sau vom putea solicita deschiderea unui cont bancar prin simpla partajare via telefon a documentelor cu banca noastră, fără să mai fie nevoie să ne deplasăm și să așteptăm ore întregi la ghișee”, a precizat europarlamentarul REPER Alin Mituța, conform sursei citate.

Portofelul digital va fi dezvoltat de fiecare stat membru și va fi pus în mod gratuit și voluntar la dispoziția cetățenilor. Portofelul digital va include și o semnătură electronică gratuită pentru toți cetățenii europeni.