ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o apariție la Forumul Economic Mondial globalist de la Davos, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății a spus, în cadrul unei sesiun pe tema „Boala X”, că va fi necesară cooperarea globală în timpul următoarei pandemii și că „interesele naționale” împiedică ajungerea la această conformare și consensul la nivel global.

Într-o sesiune intitulată „Boala X”, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a declarat că, pentru a fi „mai bine pregătit” și „pentru a înțelege boala X”, „Acordul pentru pandemii” al OMS trebuie adoptat la nivel global.

„Este vorba despre un inamic comun”, a continuat Tedros, adăugând că, „fără un răspuns comun, ne vom confrunta cu aceeași problemă ca în cazul COVID”.

El a explicat că termenul limită pentru legislație este luna mai a acestui an, iar statele membre negociază pentru a o implementa.

„Este un interes global comun, iar interesele naționale foarte înguste nu ar trebui să ne vină în cale”, a adăugat șeful OMS, menționând că, „desigur că interesele naționale sunt naturale, dar ar putea crea dificultăți și ar putea afecta negocierile”.

Covid a fost „prima boală X și s-ar putea întâmpla din nou”, a mai spus Tedros.