ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De vorbă cu dr. bioetician Virgiliu Gheorghe

Vaccinarea anti-COVID a generat cea mai mediatizată și polarizată controversă din istoria medicinei. De o parte sunt cei care promovează cu insistență vaccinarea ca fiind soluția ideală și unică pentru imunizare și revenirea la normal. De cealaltă parte îi aflăm pe cei care semnalează cu îngrijorare un număr considerabil de decese datorate vaccinului, precum și efecte secundare grave, fără precedent în istoria vaccinării. Din păcate, dezbaterile reale, obiective, bazate pe interpretarea datelor științifice și statistice, care să permită o informare adevărată a oamenilor, lipsesc din spațiul public.

L-am invitat pe domnul dr. bioetician Virgiliu Gheorghe să ne expună opiniile sale pe această temă, în speranța că ne va ajuta să aflăm dacă vaccinarea este, într-adevăr, calea ideală pentru imunizare în lupta cu coronavirusul. (M.C.)

– Domnule Virgiliu Gheorghe, cum vedeți măsurile de protecție împotriva contaminării cu noua tulpină Omicron a virusului COVID-19?

– Nu știu la ce măsuri vă referiți. În afara măștii – care și-a dovedit ineficiența –, altă măsură nu văd, decât stârnirea panicii prin mass-media și promovarea unicei soluții salvatoare, vaccinarea. Dacă însă vaccinarea ar fi fost soluția, nu ar mai fi existat virusul, căci s-ar fi stins epidemia în momentul în care ar fi fost atinsă o masă critică de persoane vaccinate. Din păcate, lucrurile stau cu tot altfel. Aud de peste tot că persoanele vaccinate, la nici două săptămâni de la vaccinare, încep să transmită virusul, iar acest lucru este valabil mai ales după cel de-al doilea rapel. Nu cu mult timp în urmă, am vorbit cu o prietenă din Anglia, care îmi spunea că în clasa copiilor ei de liceu au fost vaccinați mai toți elevii, în afara câtorva care proveneau din estul Europei. Ei bine, la o săptămână, zece din copiii vaccinați au făcut COVID și i-au contaminat și pe cei nevaccinați, care au dus virusul acasă, la părinți.

– Și, totuși, vaccinul nu poate asigura o anumită protecție, așa încât să se facă o formă mai ușoară a bolii?

– Din primele statistici așa reieșea, dar suntem nevoiți să punem la îndoială veridicitatea lor, atâta timp cât în Israel, de pildă, potrivit declarațiilor doctorului Koibi Haviv de pe Channel 13, 95% din cazurile severe de COVID sunt din rândul vaccinaților, iar 85%-95% dintre cei spitalizați sunt vaccinați1 – procente identice cu cele din Australia2. Contagiozitatea vaccinaților a fost demonstrată cu prisosință recent, într-un studiu publicat în The Lancet3. Unde este, așadar, eficiența vaccinului?

Aceeași situație se întâlnește și în Anglia, ca și în alte țări unde vaccinarea a atins rate ridicate. Și este normal, atâta timp cât pentru tulpina Delta s-a constatat un titru viral de 251 de ori mai mare la cei vaccinați decât la cei nevaccinați, care au trecut prin boală în anul 2020, contaminați cu primele tulpini virale4. Dar acum a apărut varianta Omicron, și contaminările vaccinaților sunt încă mai mari. Așadar, la ce a folosit vaccinul, dacă nu e valabil mai mult de un sezon? Oricum, același studiu arată că, pentru cei vaccinați, riscul de-a se infecta cu COVID este de 27 ori mai mare, iar cel de-a face o formă gravă de COVID, de 8 ori mai mare decât la cei care au dezvoltat o imunitate naturală după ce au trecut prin boală.

- Vorbiți de anticorpii anti-Covid?

 

– Nu este vorba numai de anticorpi, ci de imunitatea celulară care rămâne și după ce anticorpii dispar. Există o astfel de memorie a limfocitelor T, care poate fi regăsită și după unul sau doi ani, cel puțin așa arată studiile de până acum. Există o analiză specifică de sensibilizare limfocitară care poate pune în evidență această imunitate, dacă există sau nu. Eu personal nu am cunoscut persoane care să fi făcut boala, iar acum să fi trecut printr-o formă severă. Cea mai bună garanție a imunizării pe termen lung este, prin urmare, însăși trecerea prin boală. Pentru aceasta însă trebuie să existe în farmacii tratamente eficiente la dispoziția populației, iar medicii să fie pregătiți, ca să știe cum să trateze boala. Până acum, nimeni nu i-a informat privind protocolul terapeutic care trebuie folosit, de aceea se pot constata cele mai ciudate moduri de abordare.

– De ce credeți că nu s-au făcut astfel de sesiuni de pregătire a medicilor, în contextul în care ne confruntăm cu cea mai mare pandemie din istoria omenirii?

– Din păcate, nici la noi, nici în alte părți ale lumii nu s-a făcut mare lucru pentru informarea medicilor. Ba, mai mult, în unele țări chiar li s-a interzis să folosească antivirale eficiente precum Hidroxichloroquina și Ivermectina. Peste tot s-a recomandat Paracetamolul și să stea omul acasă, ca să vadă dacă se agravează boala sau nu. Ai sentimentul că oamenii au fost lăsați să facă forme grave parcă special pentru a ajunge la spital, a crește mortalitatea și a se justifica vaccinarea. Altfel cum s-ar putea explica? În afară de dezinfecția mâinilor și purtarea măștii, nu a existat nici o recomandare privind consumul de vitamine și minerale pentru a se preveni formele grave, deși studiile arătau eficiența acestora.

Efecte secundare grave ale vaccinurilor

– Există tot mai multe luări de poziție împotriva vaccinurilor, ca și studii care le contestă, din pricina mulțimii efectelor adverse. Care este cauza acestor efecte adverse?

– În primul rând, nu știm ce conțin aceste vaccinuri. Se ține secret acest lucru, de parcă nu ar trebui să ne privească și pe noi cu ce ne injectăm. În Japonia au descoperit în vaccinuri tot felul de substanțe, cu o diversitate de până la 10 tipuri diferite de vaccinuri. Unele erau pur și simplu placebo, ceea ce explică faptul că unii suferă efecte adverse grave, iar alții nu fac nici măcar anticorpi. Astfel că au refuzat loturi însumând un număr de 2.600.000 de vaccinuri!

Așadar, nici măcar nu știm dacă toate vaccinurile conțin aceeași substanță. Pe de altă parte, efectele adverse sunt, se pare, mai mari decât în cazul oricărui alt vaccin din istoria vaccinării. Voi menționa doar câteva.

Într-un studiu5 publicat în Statele Unite se arată că vaccinarea inițiază o cascadă proinflamatorie care poate duce la modificări neurologice și la agravarea cancerelor, în condițiile în care se știe că inflamația este cel mai bun mediu pentru proliferarea tumorală.

Dacă luăm în considerare datele oficiale de până în 17 septembrie 2021 ale VAERS de la CDC din Statele Unite, 726.963 de persoane au suferit efecte secundare grave, incluzând accidente vasculare cerebrale, insuficiență cardiacă, cheaguri de sânge, tulburări cerebrale, convulsii, crize, inflamații ale creierului și măduvei spinării, reacții alergice care pun în pericol viața, boli autoimune, artrită, avort spontan, infertilitate, miastenie (slăbiciune musculară) cu debut rapid, surditate, orbire, narcolepsie și cataplexie6.

În privința deceselor, Jane Doe, specialist în fraude medicale, a constatat în declarațiile VAERS7 o subevaluare a cazurilor reale de morți de cel puțin 5 ori! Așadar, dacă luăm în considerare numărul de morți înregistrați oficial la VAERS, vom ajunge la cifra de 76.000 de persoane decedate ca urmare a vaccinării până în data de 17 septembrie 2021.

În același timp, se știe că decesele care survin până în ziua a 14-a după vaccinare nu sunt acceptate ca fiind legate de vaccin, ceea ce este o aberație. Adică, imediat după vaccinare i se face omului rău și moare în aceeași seară sau a doua zi, și asta este socotită… coincidență!

– De ce până în a 14-a zi după vaccinare nu se consideră efecte adverse?

– Singurul motiv pare a fi acela că în primele două săptămâni se înregistrează cea mai mare rată a mortalității. De exemplu, din baza de date a unui centru național de îngrijiri medicale din America (Centers for Medicare & Medicaid Service ‒ CMS), rezultă că, în urma vaccinării, au murit în primele 14 zile 19.400 persoane cu vârste de până în 81 de ani și 28.065 de persoane cu vârste de peste 81 de ani, adică 47.465 de persoane la un eșantion de 59 de milioane de persoane, câte erau înscrise în această bază de date, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din populația Americii8. Dacă înmulțim cu cinci aceste cifre, aflăm numărul real al morților în primele 14 zile după vaccinare în Statele Unite, adică în jur de 237.325 de persoane. Dacă din aceștia scădem media mortalității pe ultimii ani, aflăm ușor numărul deceselor datorate vaccinării, adică în jurul a 119.025 de persoane. Repet, este vorba de decesele care au avut loc numai în primele 14 zile de la vaccinare, care nu sunt înregistrate în nici o statistică oficială a Statelor Unite.

Într-un alt studiu, publicat în revista Vaccines, cu autori provenind din mai multe țări, se arată că, potrivit statisticilor – în care efectele adverse sunt, oricum, mult subevaluate –, mor două persoane vaccinate pentru a se evita trei decese de COVID9. Raportul risc/beneficiu este doar în aparență bun, căci, în general, cei care mor de COVID-19 prezintă factori de risc sau sunt vârstnici, pe când, în urma vaccinării, mor și oameni tineri și fără factori de risc privind COVID-ul. Raportul semnat de David Johnsorensen și Dr. Vladimir Zelenko ajunge însă la concluzia că doar 1% din efectele adverse sunt declarate, ceea ce ne conduce la o cifră enormă a acestor cazuri10.

Cel mai mult m-a impresionat studiul realizat de Steve Kirsch care, după ce s-a vaccinat cu ambele doze, el și familia sa, a constatat că numărul de efecte adverse și decese în urma vaccinării este de 41 de ori mai mare decât cel declarat oficial în America ‒ adică între 150.000 și 300.000 de persoane ar fi murit după vaccinare11.

Întărirea sistemului imunitar înnăscut

– Dar statistica lui nu poate fi suspectată de erori metodologice sau chiar de falsificarea datelor?

– Krisch este o somitate în domeniul prelucrării datelor. Deține șapte companii de high tech, este inventatorul mouse-ului optic și al unuia dintre primele motoare de căutare pe internet, Infoseek. Sincer fiind și constatând că în jurul său au murit mai multe persoane în urma vaccinurilor anti-COVID, a demarat o investigație personală, în care a investit milioane de dolari. Astfel, a ajuns la concluzii care, statistic, nu pot fi contrazise. Subevaluarea de 41 de ori a fost determinată pe opt căi diferite, așa că demonstrația este greu de combătut. A apărut și în fața celor mai importante instituții medicale din Statele Unite, Administrația Americană a Medicamentului (FDA) și Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (CDC), în contextul mai multor audieri. A prezentat în fața Comitetului Consultativ pentru Vaccinuri din cadrul FDA, în data de 26 octombrie 2021, un slideshow de 177 de pagini, cu titlul „Întrebări despre Vaccinul COVID”, la care nu a primit răspuns până astăzi. Afirmațiile pe care le-a făcut sunt prea grave ca să mai fi rămas în libertate, dacă ar fi recurs la falsuri și mistificări. De altfel, oricare dintre cei citați mai sus, dacă ar fi falsificat datele, ar fi fost închiși, căci miza este mult prea mare.

Kirch este însă și cel care demonstrează relația dintre vaccinare și declanșarea bolilor prionice12. Aceasta este o patologie rară până în prezent, care presupune o pliere anormală a proteinelor din creier, ceea ce duce la dezvoltarea rapidă a demenței, la dificultăți de mers, halucinații, confuzie, stare de epuizare și dificultăți de vorbire.

– Dacă nu ar exista aceste efecte adverse, v-ați vaccina?

– Nu, în primul rând pentru că am făcut boala în mai multe rânduri, ceea ce a condus la creșterea titrului de anticorpi anti-COVID. Și, mai înainte de toate, din punct de vedere medical, cred în sistemul meu imunitar înnăscut. Este o apărare uimitoare pe care Dumnezeu a pus-o în organismul omului și a fost antrenată continuu de-a lungul a mii de ani. A renunța la ea este ca și și cum ai renunța la propria armată în favoarea uneia străine, care are propriile interese și, la moment dat, s-ar putea să te părăsească sau chiar să se întoarcă împotriva ta. Mai frică mi-este de kilogramele în plus, de sedentarism sau de o alimentație defectuasă decât de virus, căci acestea îmi pot reprima sistemul imunitar.

Așadar, trebuie să ne îngrijim în primul rând de condiția noastră fizică, psihologică și biologică, decât să stăm la televizor, pierzând un timp atât de prețios, și să ne mai și vaccinăm, lăsând să pătrundă în „casa” noastră un străin, care să ne anihileze propriul sistem imun.

– Ați pomenit și de efectele pe termen mediu și lung ale vaccinării. Care ar putea fi acestea?

– E greu de făcut un prognostic. E aproape imposibil de știut înainte de 5-10 ani. Dar câteva lucruri tot s-au constatat între timp. Pe termen mediu, putem vorbi de bolile cardiovasculare. De pildă, știu că, în cel puțin trei spitale de urgență din București, cardiologii sunt bulversați de mulțimea cazurilor de infarcturi miocardice, tromboembolisme pulmonare și alte patologii ale inimii, cum ar fi miocarditele și pericarditele, ca efecte adverse ale vaccinării. Vă dați seama că toți acești oameni riscă să moară în următorii ani de aceste patologii cardiovasculare declanșate de vaccin. Uitați-vă numai la sportivii vaccinați care au făcut stop cardiac pe teren, în jur de 283 la nivel mondial, dintre care 162 nu au supraviețuit13!

În același timp, s-au înmulțit la noi enorm morțile cauzate de infarct miocardic și accident vascular cerebral. Vorbim de persoane care au deja câteva luni de când au făcut vaccinul, iar cele mai multe dintre ele nu prezentau până la vaccinare probleme serioase cu inima. Cine nu crede, atunci să meargă la firul ierbii, întrebând preoții care fac înmormântările în sate și orașe. Pe toți acești morți nimeni nu-i socotește la „efecte adverse ale vaccinării”. În România, de altfel, declararea efectelor adverse este aproape nulă, nu numai în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID, ci și oricare altă vaccinare sau procedură medicală. Funcționăm la fel ca în comunism: raportările sunt perfecte, dar lipsesc cu desăvârșire.

Cu fiecare vaccin este redus răspunsul imun”

– Despre efectele pe termen lung nu se poate spune încă nimic?

– Vaccinul supresează răspunsul imun, făcându-l sensibil la alte patologii, iar aceasta, proporțional cu numărul de rapeluri, prin dezvoltarea anormală a anticorpilor și limitarea răspunsului limfocitelor T și B. Sunt perfect de acord cu domnul Prof. Dr. Virgil Păunescu, care afirmă că fiecare vaccin ne reduce acest răspuns, iar în fața unui patogen nou sau a unei noi tulpini de COVID-19 va trebui să ne vaccinăm din nou pentru a supraviețui14. Așadar, putem vorbi despre o reducere a capacității generale de apărare în fața bolilor la persoanele vaccinate. Practic, orice boală poate îmbrăca forme mai grave.

De asemenea, mi se pare semnificativ faptul că ARN-ul mesager injectat – stând în corp în jur de 7 zile înainte de a fi distrus, și nu doar maxim 20 minute, cât stă un ARN mesager natural – poate ajunge să se insereze în genom15. Iar efectele prezenței proteinei spike în nucleu – generate de ARN-ul mesager artificial – sunt dezastruoase pentru sănătatea umană, pentru că blochează mecanismele de reparare ale ADN-ului, ceea ce va duce la înmulțirea cazurilor de cancer, boli autoimune, boli degenerative și, desigur, la o îmbătrânire prematură16. Pe forumurile internaționale ale bolnavilor de cancer se constată deja o explozie a cazurilor de cancer și a metastazelor în urma vaccinării, oricine poate verifica. Cred, așadar, că vaccinarea va conduce la o creștere abruptă a mortalității în următorii ani, iar aceasta va fi amplificată cu fiecare nou vaccin.

– Oamenii sunt însă presați să se vaccineze din cauza certificatului verde, dar și a angajatorilor. Cum ar trebui să reacționăm?

– Întreaga campanie de vaccinare cu forța la nivel mondial este ilegală. După Procesul de la Nüremberg, nici o procedură medicală nu mai poate fi administrată cu forța. Așa s-a hotărât acolo, pentru a nu se repeta în istorie abuzul pe care naziștii l-au făcut în lagărele lor, unde au experimentat tot felul de medicamente pe deținuți. De atunci, în toate convențiile internaționale semnate de mai toate statele lumii se reproduce această hotărâre. Vedeți Convenția Europeană de la Oviedo, din 4 aprilie 1997, pentru protecția drepturilor omului și a demnității ființei umane de aplicațiile biologiei și medicinei. Acolo se specifică clar că „o intervenție în domeniul sănătății nu se poate efectua decât după ce persoana vizată și-a dat consimțământul liber și în cunoștință de cauză”17. Această convenție este semnată și de statul român. Așadar, dacă vreo putere statală sau suprastatală ne obligă la vreun act medical, mai ales la vaccinare, nu se diferențiază cu nimic de dictatura nazistă sau de cea stalinistă, unde omul putea fi socotit material experimental, fără ca el să se poată opune în nici un fel.

Însăși ideea de obligativitate și de certificat verde, fără de care nu mai ai nici un drept social, mi se pare a fi esența dictaturii, cea mai bine pusă la punct dictatură din toate timpurile. Simplul fapt al acestui control total al persoanei umane prin codul QR este suficient pentru mine ca să nu accept vaccinarea. E o problemă de conștiință, și mai mult decât atât.

(va urma)

Interviu realizat de Mihai Cristea

Articol publicat in Revista Familia Ortodoxa/Ianuarie 2022

Aceasta este Partea a III-e a unui interviu Familia Ortodoxă. Primele două părți aici:

Interviu cu Virgiliu Gheorghe despre Războiul Erei Covid: Că virusul Sars-CoV-2 este o armă biologică se știe de ceva vreme. Mass-media e a doua armă, care ce îți inoculează? Să-ți fie frică ‒ iar frica te conduce la vaccin

Interviu cu Virgiliu Gheorghe despre Războiul Erei Covid: Că virusul Sars-CoV-2 este o armă biologică se știe de ceva vreme. Mass-media e a doua armă, care ce îți inoculează? Să-ți fie frică ‒ iar frica te conduce la vaccin

NOTE

1 https://www.thegatewaypundit.com/2021/08/please-add-video-leading-israeli-health-official-vaccinated-account-95-severe-85-90-new-covid-hospitalizations-vaccine-effectiveness-really-fading-video/