ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regizorul și scenaristul Mircea Drăgan, autor al unor filme de referință din cinematografia din România, precum „Setea", seria „Brigada Diverse", „Columna" sau „Neamul Șoimăreștilor" s-a stins din viață, luni seară, la vârsta de 85 de ani.

Mircea Drăgan s-a născut pe 3 octombrie1932, la Gura Ocniței. A terminat Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1955, ca șef de promoție la secția Regie. A debutat în lungmetraj în anul 1957, cu filmul "Dincolo de brazi", în co-regie cu Mihai Iacob, și apoi a realizat "Setea", după romanul lui Titus Popovici, și "Lupeni '29". 

Din 1964 a început să predea arta regizorală în cadrul Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, la secția de Regie Film, devenind mai târziu rector al instituției. 

Printre filmele de succes pe care le-a mai regizat se numără "Columna", "BD în acțiune", "BD în alertă", "BD la munte și la mare", "Frații Jderi", "Ștefan cel Mare - Vaslui 1475", "Explozia", "Cuibul salamandrelor", "Aurel Vlaicu" sau serialul de televiziune "Vlașinii".