ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews vă prezintă un serial despre 100 de oameni, români, de la care să învățăm demnitatea și curajul de a crede în noi.
 
Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.

„Atât de frecvent auzim lucruri rele despre România și poporul ei încât am început să credem că acestea sunt trăsăturile noastre definitorii. Ni s-a schimbat și comportamentul: acceptăm cu ușurință orice se spune despre noi. Ultimul cenzor și dram de mândrie s-au pierdut după valuri de indignări. 

Trăim într-o țară cu un potențial uriaș. Acesta trebuie „hrănit” cu modele de normalitate. Pe această idee se ridică proiectul: 100 de oameni din ultimii 100 de ani de la care sa învățam (din nou) demnitatea si curajul de a crede in noi”
 
Din convingerea că realitatea este cu totul alta, compania de teatru Red Nose Society a inițiat proiectul „Învață Aripile-ți să Zboare!”. 

Proiectul este realizat de compania de teatru Red Nose Society și ActiveNews este partener media al acestui demers onorabil și onorant, în Anul Centenarului Marii Uniri.
 
„Demult, în țara noastră trăiau oameni care țineau la semenii lor și visau ca românii să aibă un trai mai bun. Acești oameni își doreau ca numele României să fie rostit cu admirație în cercurile elitelor culturale de pe mapamond. Ei respectau, iubeau și trăiau pentru cultura românească. Și astăzi există astfel de oameni, doar că sunt timorați, tăcuți, inhibați, neîncrezători că ceea ce ei fac mai are vreun rost. Pentru acești descurajați prezentăm episodul 21 al seriei "Învață Aripile-ți să Zboare!””, spune realizatorul Ștefan Ruxanda.
 
Azi - Dimitrie Gusti, cel care a înființat Muzeul Satului și cel care a pus România pe harta sociologiei mondiale.