ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Arcul de Triumf, unul dintre cele mai cunoscute monumente din București, a intrat, la începutul anului 2014, într-un amplu proces de consolidare. Lucrările trebuiau să se încheie în primăvara lui 2015, dar nu sunt gata nici astăzi.

Costurile totale ale consolidării și reabilitării monumentului se ridică la peste 30 de milioane de lei, dintre care aproape 23 de milioane reprezintă finanțare europeană. Din cauza întârzierilor foarte mari, Primăria Capitalei a pierdut peste 10 milioane de lei din finanțarea europeană și, dacă lucrările nu vor fi gata până la finalul lunii iunie, o va pierde pe toată.

Lucrările sunt gata în proporție de 85%, termenul de execuție fiind sfârșitul lunii iunie.
 
Monumentul, proiectat de Petre Antonescu, a fost construit în perioada 1921-1922, renovat în perioada 1935-1936, și din nou renovat din 2014 până în 2016. Arcul de Triumf comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Arcul de Triumf adăpostește și un mic muzeu, care poate fi vizitat doar cu anumite ocazii speciale.