ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația pentru copii și bătrâni Sfântul Hristofor, organizează un Spectacol Caritabil de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții”, ediția a III-a, pe 18 martie 2018, ora 18:00, cu sprijinul Centrului European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, informează organizatorii într-un comunicat de presă.

Evenimentul are loc la ora 18:00, tot la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu”, ce se află pe str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4 București. Spectacolul caritabil are ca scop strângerea de fonduri, în vederea participării a aproximativ 40 de copii instituționalizați, din cadrul DGASPC, Sector 4, în tabăra de vară din comuna Bisoca, județul Buzău.

Invitații acestei ediții sunt : corul de copii Meloritm, de la Palatul Copiilor, Grupul Bizantin „Sfânta Ecaterina”; muzicienii : Luiza Maria Drăghici (vioară) și Aurelian Andrei (chitară), profesori la C.N.A Dinu Lipatti ; iar actori : Daniela Nane, Călina Epuran, Tomi Cristin. Prezentatoarea evenimentului va fi  Carmen Târnoveanu, jurnalist și realizator emisiuni TVR.
 
Iată comunicatul organizatorilor:

 
1. Despre APCSB. Sf. Hristofor.
Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor este o organizație creștină, nonprofit  ce desfășoară activități cu caracter social, cultural și educativ pentru copiii și tinerii din centrele de plasament și pentru persoanele vârstnice, având ca obiectiv educarea religioasă a copiilor instituționalizați, crearea unor rețele de socializare pentru aceste categorii de persoane, pentru o mai bună integrare socială și acces către servicii, piața muncii și activități
recreative. 

Pe scurt, Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” învață mereu voluntarii să ajute pe cei care au nevoie, să ofere un zâmbet celor necăjiți, să mângâie și să întărească pe cei în suferință, pe scurt: „să poarte de grijă celor care au nevoie”. Asociația a fost înființată la data de 09 mai 2015, în urma desfășurării mai multor acțiuni sociale și spirituale la centre de plasament și cămine de bătrâni din Râmnicu Vâlcea și după înființarea acesteia, am continuat în București (din iulie 2015) să desfășurăm proiecte social-educative și activități recreative și de
socializare pentru copiii și bătrânii, beneficiari ai DGASPC București, uneori și Vâlcea.

2. Informații despre evenimentul caritabil, din 18 martie 2018:
Vă anunțăm, că organizăm și anul acesta Spectacolul Caritabil de Muzică și Poezie „Primăvara Vieții”, ediția a III-a, care se va desfășura pe 18 martie 2018, duminica seara, la ora 18:00, tot la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu”, ce se află pe str. 11 Iunie, nr. 41, Sector 4 București. Spectacolul caritabil de anul acesta, are același scop, strângerea de fonduri, în vederea participării a aproximativ 40 de copii instituționalizați, din cadrul DGASPC, Sector 4, în tabăra de vară din comuna Bisoca, județul Buzău.

Invitați pentru această ediție, avem corul de copii Meloritm, de la Palatul Copiilor, Grupul Bizantin „Sfânta Ecaterina”; muzicienii : Luiza Maria Drăghici (vioară) și Aurelian Andrei (chitară), profesori la C.N.A Dinu Lipatti ; iar actori : Daniela Nane, Călina Epuran, Tomi Cristin. Prezentatoarea evenimentului va fi doamna Carmen Târnoveanu, jurnalist și realizator emisiuni TVR.

Motivul continuării acestui spectacol este în primul rând bucuria nespusă, de care au avut parte copiii de la Centrul în Regim de Urgență Copil Abuzat (DGASPC, Sector 4) și Centrul de Plasament Ana (DGASPC, Vâlcea), în tabere organizate pentru ei, la Buzău și Rm. Vâlcea, în 2017. De asemenea, un alt motiv de a continua organizarea de spectacole caritabile similare, îl constituie convingerea pe care ne-au dovedit-o, atât artiștii, cât și publicul participant, la spectacolul caritabil de anul trecut „Primăvara Vieții”, ed. a II-a, 2 aprilie 2017 și anume că:
„arta și milostenia se întâlnesc și se unesc, spre folosul celor care au nevoie de noi”. 

3. Despre "Tabăra de vară-bucurie pentru toți” 2018, com Bisoca, jud Buzău:
Întrucât, unul din obiectivele asociației noastre, îl reprezintă creșterea și dezvoltarea  armonioasă a copiilor instituționalizați, dorim să organizăm și anul acesta o nouă tabără de vară, la munte, în comuna Bisoca, județul Buzău, între 16 iulie - 20 iulie 2017. Tabăra se va desfășura sub genericul: „Tabăra de vară-bucurie pentru toți”. Este al treilea an de când organizăm tabere pentru acești copii aflați în nevoi. Prin taberele de vară, noi le putem oferi, în mod practic, copiilor, prilejul de a vizita locuri minunate din natură, mănăstiri, cât și monumente istorice din zonă. Scopul taberei este oferirea unor momente plăcute de bucurie, de recreere și socializare, dar și desfășurarea unor activități educativ-ludice și de spiritualitate creștină, interactive pentru copiii din anumite centre de Plasament, din cadrul DGASPC, Sector 4, București.

Perspective de viitor.
Asociația pentru copii și bătrâni „Sfântul Hristofor” își dorește foarte mult, să ducă la bun sfârșit anumite idealuri înalte, care se doresc a fi înfăptuite și realizate într-un viitor cât mai apropiat și anume:

a. Înființarea unei cantine sociale în București, cu o capacitate de 100 de locuri, pentru a servi masa gratuit tineri post-instituționalizați, care nu se mai află în sistemul de protecție socială, dar și bătrânii singuri și neputincioși.
b. Înființarea taberei naționale de vară și de iarnă în Vâlcea, cu o capacitate de 80 locuri, destinată copiilor de la casele de copii din toată țara, cât și copiilor orfani de un părinte sau de ambii părinți. Dorim să construim această tabără, deoarece le putem oferi, în mod practic, copiilor prilejul de a vizita locurile minunate create de Dumnezeu, precum natura și alte obiective turistice, etc. În tabără, copii și tinerii, vor primi o educație aleasă. Totodată, în tabără, vor învăța să se autogospodărească prin implicarea lor directă la curățenie, la bucătărie, sau la atelierele de creație, care vor contribui la dobândirea de deprinderi de viață independentă. Aici vor fi învățați să iubească neamul și cultura, Biserica, să prețuiască într-un cuvânt binele și frumosul.

c. Înființarea unui așezământ de copii și bătrâni Sfântul Hristofor în Vâlcea, constuirea de căsuțe pentru copii orfani și bătrâni singuri și neputincioși, în aceeași zonă. Aici copiii și bătrânii, vor trăi ca într-o familie armonioasă, impactul emoțional va fii unul mare, deoarece va contribui la o mai bună stabilitate afectivă, a celor două categorii sociale, cele mai delicate ale societății, prin organizarea unor anumite activități comune de socializare și recreere.