ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12.02/11.08 Compania OMV a emis un drept la replică pe care-l publicăm integral:
 
„Situația a fost cauzată de o eroare tehnică de printare, respectiv nu au fost tipărite pe bonul fiscal virgula și zecimalele cantității de carburant alimentate.

Nu a existat niciun impact asupra clientului, acesta a plătit cantitatea alimentată. Regretăm neplăcerile create și vă asigurăm ca s-a intervenit imediat pentru remedierea situației.

In cazul bonului în valoare de 120,01 lei, s-a alimentat o cantitate de 22,39 litri, iar pe bon, ca urmare a erorii tehnice, a fost tiparită cantitatea de 22 litri. În cazul bonului in valoare de 100,10 lei, s-a alimentat o cantitate de 17,38 litri, iar pe bon, ca urmare a erorii tehnice, a fost tiparită cantitatea de 17 litri. Atașăm duplicatele bonurilor, care includ cantitățile cu zecimale.
 


Știrea inițială 
 
Compania OMV Petrom, cel mai mare distribuitor de carburant din România, a fost amendată cu 20.000 de lei pentru calcularea greșită a sumelor de pe bonurile fiscale eliberate la câteva benzinării din județul Brașov.

Comisarii Protecției Consumatorului Brașov au demarat o investigație după ce mai mulți șoferi au reclatat că OMV Petrom adaugă la încasare cu câțiva lei în plus la fiecare bon. 

Autoritățile au amendat compania cu suma de 20.000 de lei, potrivit unor surse din administrația publică locală citate de BIZ Brașov.
 
În plus, compania a fost nevoită să remedieze situația în regim de urgență.