ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma unei analize realizate de cei de la Economica.net, după ce Banca Transivania și OTP Bank au preluat operațiunile din România ale celor de la Volksbank și respectiv Millennium Bank, peste 1.100 de angajați se pare că nu ar fi fost preluați de cele două bănci.

Mai exact, 962 dintre angajații Volksbank nu au fost preluați de Banca Transilvania, iar OTP Bank nu a angajat 212 dintre salariații subsidiarei din România a băncii portugheze Millennium Bank pe care a cumpărat-o în 2015, bazate pe informațiile comunicate de Inspecția Muncii.

În procente, vorbim de circa 70% dintre angajații Volksbank Romania pe care BT a decis să nu-i preia. BT a evitat elegant avansarea ponderii numărului de salariați ai VBRO preluați în urma fuziunii, din numărul total de angajați ai Volksbank.

În comunicatul de presă trimis pe 4 ianuarie 2016, BT anunța ponderea numărului de salariați ai VBRO, dar din numărul total al salariaților săi, și nu ai Volksbank: ”cifrele înseamnă oameni: aproximativ 10% dintre clienții BT și circa 6% dintre angajați sunt de la Volksbank”.

Citește știrea integrală AICI: