ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 28 de unități ale rețelei nu se mai fac operațiuni cu cash, ci electronic.

BCR transformă 28 de sucursale din întreaga țară în unități de tip cashless care vor derula operațiuni în regim electronic, fără casierii, potrivit Economica.net. Operațiunile de renunțare la cash și optimizarea rețelei teritoriale a BCR vor costa banca circa 50 de milioane de euro, bani ce vor fi investiți de austrieci până în 2020.

„Procesul de modernizare a rețelei de unități BCR marchează la 4 ianuarie 2018 o nouă fază, odată cu transformarea a 28 de sucursale bancare din întreaga țară în filiale de tip cashless, complet funcționale începând chiar cu prima zi lucrătoare a noului an", anunță un comunicat al băncii. 

Intenția instituției de credit de a limita cât mai mult operațiunile cu cash, care se dovedesc a fi cele mai costisitoare din activitatea bancară, a fost anunțată încă de la finele anului trecut de vicepreședintele băncii pentru Retail si Private Banking, Dana Demetrian.