ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plătești mai repede și ești iertat de o parte din pedeapsă. Acesta este principiul după care mai mulți parlamentari vor să modifice Codul Rutier.

Ei propun ca perioada de suspendare a dreptului de a conduce să se înjumătățească atunci când șoferul vinovat își plătește amenzile imediat ce le primește.

Sunt mulți conducători auto care nu se grăbesc să-și plătească amenzile de circulație. Așa că, de la o lună la alta, datoriile către stat tot cresc.

Potrivit propunerii legislative, dacă amenda este plătită în 48 de ore, cei care au rămas fără permis de conducere îl vor primi înapoi mai repede. De exemplu, dacă permisul a fost reținut pentru trei luni, îl pot recupera după o lună și jumătate.

Inițiatorii susțin că, astfel, vor să îi convingă pe români să își achite cât mai repede amenzile.

„Am luat prin sondaj câteva primării... Marea surpriză a fost că restanțele la plata amenzilor de circulație din totalul restanțelor impozitelor, taxelor neîncasate la aceste primării se situează în jurul a 40 la sută din total restanțe”, spune Marius Obreja, senator PNL, inițiatorul legii, potrivit digi24.ro.