ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum poţi să începi un business cu 100 de euro şi să reuseşti în câţiva ani să ajungi la o cifră de afaceri de peste 50.000 de euro? Este o întrebare la care ştie să răspundă un tânăr de 30 de ani, din Bucureşti. În 2011 a deschis o firmă de mutat mobilă. Nu avea nici un angajat, iar investiţia a fost minimă. A ajuns, ca în acest an, să aibă nouă salariaţi şi să facă un profit de peste 3.000 de euro, pe lună.

În 2011 a vrut să-şi ia soarta în mâini. Terminase facultatea, avea un post bun, bine plătit şi un program lejer. A vrut însă mai mult. Şi-a dat demisia şi şi-a deschis propria firmă. Într-o Românie în care mutatul se făcea cu ajutorul prietenilor şi rudelor, ideea de a apela la o firma specializată era ceva nou. Daniel a riscat.

Cu o investiţie minimă, de 100 de euro, şi-a deschis întâi un site. Restul, angajaţi, maşini de transport, cutii, totul era externalizat. Astfel, cheltuielile erau acoperite din plata pe care o făceau clienţii. Primele calcule i-au dat cu minus. La prima mutare a reuşit să facă un profit de 50 de euro, dar la cea de-a doua a scos bani din buzunar, pentru că, în timpul manevrării, o oglindă a fost spartă.

După patru ani şi după ce a învăţat din greşeli, după ce a reinvestit tot ce a câştigat în camioane, echipamente performante pentru transportul şi împachetatul mobilei, tânărul de 30 de ani a ajuns să facă un profit de 20.000 de euro în şase luni.

Daniel Ene, antreprenor: "Îmi doresc mai mult. Mai mulți angajați, mai multe lucrări simultan. Momentan am o medie de 1-2 lucrări pe zi, îmi doresc 3-4, îmi doresc colaborări cu firme multinaționale.", potrivit digi24.ro.

În 2016, Daniel vrea să-şi deschidă un alt business, adevăratul lui vis. Un pub.