ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal districtual german a declarat neconstituțională un lockdown impus de guvernul landului Turingia în primăvara anului trecut, achitând o persoană acuzată că a încălcat restricțiile, relatează site-ul Infowars.


Un caz banal cu privire la un bărbat care a încălcat regulile stricte ale lockdown-ului ale Germaniei, prin sărbătorirea unei zile de naștere cu prietenii,  a dus la o decizie pe care presa germană a descris-o drept „explozivă din punct de vedere politic”. Un tribunal districtual din orașul Weimar nu doar că l-a achitat pe inculpat, ci a declarat că autoritățile au încălcat legea fundamentală a Germaniei.
 
”Blocarea din primăvară a Turingiei a fost o „decizie politică catastrofală greșită, cu consecințe dramatice pentru aproape toate domeniile vieții oamenilor”, a decis instanța. Instanța condamnat în special o restricție care limita întrunirile private la membrii unei gospodării și la o persoană din afara acesteia. Restricția a fost încălcat de un localnic prin găzduirea unei petreceri la care participau șapte prieteni. Judecătorul a spus că guvernul regional însuși a încălcat „demnitatea umană garantată inviolabil” asigurată de articolul 1 din legea fundamentală germană, prin impunerea unor astfel de restricții.

Potrivit instanței, guvernul nu avea motive juridice suficiente pentru a impune restricțiile, deoarece nu exista o „situație epidemică de importanță națională” la acel moment și sistemul de sănătate nu prezenta niciun risc de prăbușire, deoarece Institutul Robert Koch anunța că numărul de infectări cu covid 19 a scăzut sub 1. Judecătorul a decis și că guvernul regional nu are dreptul de a introduce măsuri atât de cuprinzătoare și că acestea trebuie luate de parlamentari.

Închiderea impusă în Turingia constituie „cele mai extinse și de anvergură restricții asupra drepturilor fundamentale din istoria Republicii Federale”, a subliniat instanța, numind restricțiile un atac asupra „fundamentelor societății noastre”, complet „disproporționat”.
 
Când vine vorba de orice considerații mai largi, hotărârea nu este obligatorie din punct de vedere juridic, deși fiecare instanță germană poate pronunța o hotărâre cu privire la constituționalitatea ordinelor emise de orice altă autoritate decât Bundestag-ul sau un Landtag-ul (parlament regional).