ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În epoca în care oamenii sunt ținuți în țarcuri și cu botnițe la gură era normal să mai apară un fenomen spcific regimurilor totalitare: denunțarea celuilalt. Potrivit unei știri publicate de agenția Reuters, studenții care își toarnă colegii care nu respectă regulile impuse pentru stoparea răspândirii covid-19 sunt „denunțători” pe care autoritățile îi plătesc pentru a se plimba prin campusuri și pentru a „impune” măsuri de distanțare socială și mandate de mascare.

„În timp ce unii studenți din SUA petrec, alții îi toarnă”, scrie Reuters, menționând că unii fac chiar „videoclipuri sub acoperire” cu colegii lor care nu respectă regulile și predau apoi filmările autorităților școlare.

„La Universitatea din Missouri, un individ postează fotografii și videoclipuri pe un cont de Twitter „University of Misery ”, care arată studenți adunați în grupuri mari, la piscine, în afara barurilor și în alte locuri - puțini dintre ei purtând măști”, relatează agenția de știri.

„Universitatea are un formular pe site-ul său în care încălcările ordinelor privind COVID-19 pot fi raportate în mod anonim, dar postarea pe Twitter„ adaugă un nivel diferit de responsabilitate ”, a comentat un tânăr.

Potrivit articolului, Universitatea a exmatriculat sau a suspendat mai mulți studenți care au încălcat regulile.

Reuters continuă: Unele universități, precum Universitatea din Miami, își plătesc de fapt studenții pentru aplicarea regulilor COVID-19.

La Miami, 75 de „ambasadori ai sănătății publice” câștigă 10 dolari pe oră pentru a se plimba prin campus și pentru a se asigura că oamenii poartă măști și respectă distanțarea socială. Infracțiunile grave pot fi semnalate administratorilor universității. Ed Kellermann, unul dintre acești „ambasadori”, a spus că nu va ezita să denunțe orice coleg care participă la o petrecere, numind asta o chestiune de „viață sau moarte” pentru locuitorii din Boston.