ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reporterii BBC s-au interesat și ei de climatul întreținut de televiziunile rusești de stat, subordonate în întregime Kremlinului, și a discutat filosoful și ideologul Alexandr Dughin, care a explicat de ce în opinia sa adevărul a devenit o chestiune de credință.

„Adevărul este o chestiune de credință", i-a spus Dughin reporterului BBC, la postul său de televiziune cu aplecare religioasă din apropierea Kremlinului.

„Post-modernitatea arată că fiecare așa numit adevăr este o chestiune de credință. Așa că noi credem în ce facem, credem în ce spunem. Și acesta este unicul mod de a defini adevărul. Avem propriul nostru adevăr special rusesc pe care trebuie să-l acceptați".

 
 BBC arată că Dugin este unul dintre inițiatorii doctrinei neo-imperialiste a Eurasianismului și că, în opinia sa, Rusia ortodoxă nu este nici Estul și nici Occidentul, ci o civilizație distinctă și unică, care este angajată într-o luptă pentru locul pe care îl merită în cadrul celorlalte puteri mondiale.
 
 „Dacă Statele Unite nu vor să înceapă un război, trebuie să recunoașteți că SUA nu mai sunt unicul stăpân. Și, cu situația din Siria și din Ucraina, Rusia spune 'Acum nu mai ești seful'.  Această este întrebarea despre cine conduce lumea. Doar un război poate răspunde într-adevăr".
 
 Discuția cu Dughin vine în contextul în care marile agenții de știri au remarcat climatul de conflict și de confruntare întreținut de televiziunile rusești, unde, după cum rezumă AFP, "al treilea război