ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Extremiștii de stânga din Italia au aruncat cu dispozitive explozive asupra unui birou al partidului populist Liga, anti-migrație. Un dispozitiv exploziv a fost detonat în fața unui birou al Ligii din orașul Treviso (nord-estul Italiei) în noaptea de miercuri spre joi. Un dispozitiv similar a fost găsit mai târziu în interiorul biroului și dezamorsat de experți în arme, scrie Corriere Della Sera.

Cel de-al doilea dispozitiv se consideră a fi fost cel care urma să provoace explozia principală, prima fiind folosită doar pentru a atrage autorități ale partidului și pe alte persoane din în zonă, care urmau să fie rănite de o al doilea dispozitiv, care conținea cuie și alte fragmente de metal, scrie breitbart.com.


Liderul formațiunii Liga, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a comentat: „Ei încearcă să ne oprească, dar infractorii violenți nu ne sperie. Vom merge mai departe, mai puternici decât înainte. Idontquit”, a adăugat el.”

Anchetatorii italieni au reușit să facă legătura între aceste atacuri și o organizație anarhistă de extremă stânga, în urma unei postări a grupării, din 12 august, în care și-a asumat răspunderea pentru atac. După cum a relatat ziarul italian Il Giornale, motivul atacului a fost combaterea „rasismului și a exploatării”.
 
„Acțiunea directă ne face să clarificăm de ce și cum. Pentru o solidaritate internaționalistă, rebelă și anarhistă! Pentru o lume fără frontiere sau autoritate ”, spune grupare anarhistă, cunoscută sub denumirea de „celula Santiago Maldonado ".

Atentatul nu este primul care a fost revendicat de grupul de extremă stângă. În decembrie 2017, grupul și-a asumat răspunderea pentru bombardarea unei cazarme a Carabinierilor din din Roma declarând „război uniformelor”


Teroarea extremiștilor de stânga a luat amploare în ultima perioadă, anarhiști, cu anarhiști precun membri ai grupărilor antifasciste Acțiunea Antifascistă sau Antifa , prinși în timp ce fabricau bombe și încercau să atace moschei turcești.

Grupul extremist de stânga Antifa, lăudat de unele voci din presa mainstream, a lansat la începutul acestui an chiar un manual al terorii pentru așa zișii „turiști ai revoltelor” din Germania, încurajând atacurile asupra sediilor formațiunii anti migrație  Alternativa Germane pentru Germania (AfD). Un alt text, numit PRISMA, care are legătură cu manualul teorii, prezenta, detaliat,  cum se detonează bombe de la distanță.