ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate suedeze au demarat o campanie de PR în care afirmă că „festivalurile gay sunt mai importante ca niciodată” și o valoare fundamentală a armatei în această „lume nesigură”.

O declarație postată de site-ul armatei suedeze, având drept titlu „Mai important ca niciodată”, arată:

„Sunt unii care afirmă că Forțele Armate au lucruri mai importante asupra cărora să se concentreze acum decât să fluture steagul Pride. Se opun unele drepturi împotriva altora și se pune întrebarea: ce este mai important? O apărare puternică sau egalitatea fiecăruia dintre noi?”

Și declarația se grăbește să ofere și răspunsul la chestiunea care îi frământă pe toți soldații și ofițerii suedezi:

„Din punctul nostru de vedere, nu există nici o contradicție. Misiunea forțelor armate este să apere Suedia, pe toți cei care trăiesc în ea, democrația și drepturile noastre. Pentru că, la urma urmei, cine nu are drepturi nu are nici apărare.”

Generalul Per Micael Byden, comandantul suprem al forțelor armate suedeze, care a participat în trecut personal la paradele homosexualilor, afirmă că una dintre principalele funcții ale armatei trebuie să fie arătarea sprijinului față de mișcarea LGBT:

„Participând la Parada Gay, forțele armate doresc să își arate toleranța față de diferențele dintre oamenii acestei țări, pe care trebuie să îi apărăm. De aceea participăm la Paradă.”

Pe fondul războiului din Ucraina, NATO a acceptat recent solicitarea Suediei de a adera la Alianță.