ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, sâmbătă, că țara sa va introduce o taxă asupra giganților din domeniul digital, după ce Franța a comunicat aplicarea unei măsuri similare de la 1 ianuarie și în contextul discuțiilor privind adoptarea unei taxe pe economia digitală la nivelul Uniunii Europene, transmite AFP, potrivit Agerpres.
 
„Nu este decât justiție ca giganții digitali care activează în Europa să-și plătească partea corectă de impozite. Pe lângă o dispoziție la nivelul Uniunii Europene, noi vom acționa la nivel național'', a declarat Kurz, potrivit unui comunicat.
Taxa va intra în vigoare în cadrul reformelor fiscale avute în vedere de guvern pentru 2020.

„Vom introduce o taxă digitală în Austria'', a precizat cancelarul, notând că statele membre ale UE sunt '„de acord în principiu asupra necesității unei astfel de taxări. Obiectivul este clar: este vorba despre a taxa firmele care obțin venituri colosale online, pentru care nu plătesc practic niciun impozit, cum se întâmplă cu Facebook și Amazon'', a arătat Kurz.

Prezent în România la sfârșitul săptămânii trecute, cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a declarat că firmele austriece din România „ar putea să își facă bagajele să plece" din cauza măsurilor fiscale anunțate în țara noastră.