ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regia Autonomă de Transport a Parisului a decis îndepărtarea Crucii de pe imaginile catedralei Sacré-Cœur care apar pe noile ecrane ale cabinelor funicularului ce transportă în anual, în Montmartre, circa trei milioane de turiști din întreaga lume, scrie famillechretienne.fr.

Simbolul creștin a fost înlocuit cu altceva. De pe celebra catedrală a Parisului își ia zborul un porumbel. 

Laicitatea a atins paroxismul  în Franța, mai ales după hotărârea recentă a justiției franceze de scoatere a unei cruci, situată deasupra unei statui a Papei Ioan Paul al II-lea, în Ploerrmel, Bretania. Decizia a stârnit revolta multor francezi și a determinat reacția promptă a guvernului de la Varșovia, care s-a oferit să salveze monumentul ridicat în memoria papei polonez de la cenzură și de „dictatele corectitudinii politice”.
 
Anul trecut, compania Lidl provoca un val de nemulțumire în lumea creștină după ce a eliminat de pe ambalajelele produselor de origine grecească crucea care se află pe celebrele biserici din Grecia.