ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Angela Merkel și-a afișat în mod clar dezacordul cu Viktor Orban pe tema migranților și a pledat în favoarea unei datorii ”de umanitate”, în momentul în care este acuzată că a cedat adepților liniei dure în Europa.

„Ne vom proteja frontierele externe în UE, însă nu cu obiectivul de a ne închide și de a vorbi numai despre închidere și despre un fel de fortăreață", a declarat pentru presă cancelarul german, care l-a primit pe omologul său ungar - pentru prima oară în ultimii trei ani.

Ea a invocat "divergențe" pe subiectul migrației cu Orban. „Umanitatea este sufletul Europei, iar acest suflet, dacă vrem să-l conservăm (...), atunci Europa nu poate pur și simplu să se taie de neajutorare și de suferință" și să se baricadeze într-o "fortăreață", a subliniat Merkel, spunând aceasta, atât lui Orban, care se afla lângă ea și cu care s-a aflat adesea în conflict din 2015 pe tema migranților, cât și celor care, în prezent, o acuză că a renunțat definitiv la politica sa generoasă de primire de refugiați și că s-a raliat, constrânsă, poziției susținătorilor fermității în Europa, potrivit news.ro

Viktor Orban nu a apreciat deloc ”lecția” pe care a primit-o. ”Noi credem că ajutăm în mod umanitar prin faptul că nu se mai produc chemări” ale migranților, i-a replicat el. În opinia sa, ”singura soluție” este ”închiderea frontierelor” și ”să nu mai fie primiți cei care aduc răul” în Europa. "Noi nu vrem să importăm probleme", a adăugat el, referindu-se la cancelar.