ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a testat o serie de rachete cu rază scurtă de acțiune, potrivit unor raportări din Coreea de Sud, citate de BBC.

Acestea au fost lansate din peninsula Hodo din estul țării, a declarat comitetul șefilor Statului Major al Armatei sud-coreene.

Dacă știrea se confirmă, ar fi prima lansare de rachete după cea din noiembrie 2017, când Fenian-ul a testat o rachetă balistică intercontinentală.

Luna trecută, Fenian-ul declara că testase o așa-numită nouă "armă tactică (tele)ghidată".

Acela fusese primul test desfășurat de armata nord-coreeană după summitul de la Vietnam, dintre Kim Jong-un și președintele american Donald Trump, încheiat fără semnarea unui acord. Președintele Trump s-a retras din ceea ce a numit "o înțelegere proastă", înaintată de Kim Jong-un la Hanoi în februarie.

Președintele Statelor Unite a scris, sâmbătă, pe Twitter:

"Orice e posibil în lumea aceasta foarte interesantă, însă cred că Kim Jong Un e pe deplin conștient de marele potențial economic al Coreei de Nord și nu va întreprinde nimic de natură să-l influențeze sau înăbușe. Totodată, el știe că îi sunt alături și nu vrea să-și încalce promisiunea pe care mi-a făcut-o. Înțelegerea va avea loc!" (Donald Trump).

Lansarea unei rachete cu rază scurtă de acțiune nu ar încălca promisiunea Coreei de Nord de a nu testa rachetele cu rază lungă de acțiune sau rachete nucleare.

Însă Fenian-ul pare să-și piardă răbdarea față de insistența Washingtonului de a păstra integral sancțiunile economice la adresa Coreei de Nord până când liderul acesteia va face demersuri serioase în vederea renunțării la programul său de înarmare nucleară.

"Suntem la curent cu acțiunile Coreei de Nord din această noapte", a declarat purtătoarea de cuvant a Casei Albe, Sarah Sanders. "Vom continua să le monitorizăm atât timp cât va fi necesar."