ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii de știință chinezi au încercat de 79 de ori până le-a reușit experimentul clonării celor două maimuțe, informează The Independent.

Maimuță după maimuță a fost adusă la viață și apoi chinuită într-o viață de doar câteva zile, dar PR-ul nu spune acest lucru, precizează sursa citată.

„Imaginea provocatoare a celor două maimuțe clonate, Zhong Zhong și Hua Hua, spune totul. Uitați-vă la ele cum se agață unele de altele , temătoare, cu ochii larg deschiși și temători. Ce-au văzut oare în laboratorul în care au fost create? Scumpa mașină de PR din spatele proiectului a prezentat știrea despre primele maimuțe clonate ca pe o mare descoperire. Dar ce nu ne spun? Indiferent ce credeți despre etică, clonarea animalelor duce la suferințe enorme pentru respectivele ființe. Morțile subite, malformații grotești și dureroase sunt norma - 96% dintre animale nu supraviețuiesc mai mult de șase luni”, scriu jurnaliștii englezi.

Echipa ce i-a „creat” pe Zhong Zhong și Hua Hua admite că „au fost multe eșecuri înainte de a clona cu succes o o maimuță”. De fapt, au fost 79. Maimuță după maimuță a trăit în condiții atroce, pentru ca apoi să decedeze în câteva zile. Aceste detalii nu sunt menționate de echipele de PR.

Cele două maimuțe au fost clonate după tehnica după care a fost creată și oița Dolly în 1996.Și atunci, oamenii de știință s-au lăudat cu succesul lor, dar au evitat și partea negativă. Dolly a fost singura supraviețuitoare din 277 de încercări și a trăit o viață chinuită de boală, de la început până la final. A murit de cancer pulmonar.