ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Scandal uriaș la Vatican după ce s-a confirmat că trezorierul Sfântului Scaum cardinalul asutralian George Pell, fost arhiepiscop de  Melbourne și de Sydney, a fost pus sub acuzare pentru grave abuzuri sexuale asupra minorilor,  scrie ziarul italian L Espresso. Acesta se apără și spune că se va întoarce în Australia pentru a-și dovedi nevinovăția.


George Pell a fost interogat la Roma de poliția australiană, în octombrie, în urma unor acuzații de pedofilie pe care prelatul le respinge.

Poliția din statul australian Victoria a anunțat că l-a inculpat pe George Pell, acum în vârstă de 75 de ani, pentru agresiune sexuală. Prelatul urmează să se prezinte pe 18 iulie la un tribunal din Melbourne, pentru a fi audiat.

Acuzațiile formulate împotriva cardinalului Pell au apărut după o anchetă îndelungată cu privire la răspunsul instituțiilor în Australia față de abuzuri sexuale comise asupra unor copii. Ancheta a fost solicitată de Guvern în 2012.

Cardinalul Pell a fost audiat în trei rânduri și a recunoscut în fața comisiei de anchetă că a „eșuat” în gestionarea problemei preoților pedofili din statul Victoria, în anii '70.

George Pell a devenit preot în 1966, la Roma, după care a revenit în Australia în 1971, unde a urcat treptele ierarhiei catolice. În 2014 a fost desemnat trezorier al Vaticanului de Papa Francisc, urmând să asigure mai multă transparență. Această demnitate îl face să fie considerat al treilea oficial ca rang în ierarhia Bisericii Catolice.