ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un hacker anonim a spart baza de date conținând numerele de identificare digitale și alte informații personale ale aproximativ 815 milioane de indieni din datele de testare ale cetățenilor privind coronavirusul legate de numerele Aadhaar înregistrate la Consiliul Indian pentru Cercetare Medicală (ICMR).

În 2021, guvernul indian a emis numere de identitate unice formate din 12 cifre denumite Aadhaar pentru cei aproximativ 1,3 miliarde de locuitori. Aadhaar, considerat cel mai mare sistem de identificare digitală biometrică din lume, a fost conceput inițial pentru a oferi un număr unic de identificare fiecărui cetățean indian și pentru a reduce problemele legate de actele de identitate duplicate, false sau furate în programele guvernamentale.

Cetățenii indieni sunt obligați să furnizeze informații demografice, inclusiv numele, data nașterii, vârsta, adresa și sexul, precum și informații biometrice, inclusiv 10 amprente digitale, două scanări ale globului ocular și o fotografie facială pentru a se înregistra în sistem.

Cu toate acestea, Resecurity, o agenție americană de securitate cibernetică și informații, a dezvăluit că un hacker care folosea pseudonimul „pwn001” a postat foi de calcul cu fragmente de date Aadhaar pe forumuri subterane ale infractorilor cibernetici. Agenția a detectat că hackerul a oferit acces la înregistrările Aadhaar și la pașapoartele ale peste 60% dintre cele 1,3 miliarde de persoane înscrise în programul de identitate digitală biometrică Aadhaar. Aceste înregistrări au fost verificate ca fiind ID-uri valide Aadhaar, potrivit naturalnews.com.  

Agenția a mai dezvăluit, într-o postare pe blog, că Hunters Investigators a confirmat că hackerul era dispus să vândă întregul set de date pentru doar 80.000 de dolari. Setul de date include nume, numele tatălui, numărul de telefon, alte detalii de contact, numărul de pașaport, numărul Aadhaar, vârsta, sexul, adresa, districtul, codul PIN și statul cetățenilor indieni.

„Într-o singură lovitură, aproximativ 10% din populația globală pare să fi avut compromise unele dintre cele mai valoroase informații personale de identificare (PII) ale lor. Cu toate acestea, Aadhaar continuă să fie lăudat de către Silicon Valley”, a scris Nick Corbishley pentru Naked Capitalism.

Bill Gates laudă Aadhaar – pentru că știe că este un alt instrument prin care pot fi controlați oamenii

În 2019, Bill Gates a lăudat Aadhaar pe blogul său intitulat „Gates Notes”, spunând că i-a introdus în lume pe „oamenii invizibili” din India. Cu trei ani înainte, într-o discuție despre „Tehnologia pentru transformare”, Gates a menționat Aadhaar ca fiind o inițiativă guvernamentală unică, care nu există nici măcar în țările cele mai bogate.

Cu toate acestea, Security Affairs a avertizat că stocarea unor astfel de PII extrem de sensibile este supusă la riscuri de scurgeri și furt de identitate digitală. Agenția a menționat că vulnerabilitățile legate de securitate ale companiilor de utilități, ale furnizorilor de servicii, ale operatorilor de telecomunicații și ale serviciilor financiare conduc de obicei la spargeri ale bazelor de datelor.

În acest documentar se discută despre modul cum ID-urile digitale și CBDC vor introduce controlul de stat: