ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Departamentul de Stat al SUA și-a declarat intenția de a extinde controlul asupra oricărei persoane care solicită intrarea în SUA, imigranți sau simpli vizitatori.

Astfel, cei care doresc să intre pe teritoriul SUA ar trebui să își spună numele de utilizator de pe rețelele sociale, numărul de telefon și adresele de e-mail  pe care le folosește, informează time.com.

Prevederea se dorește a fi parte din pachetul de măsuri de securitate și de luptă împotriva terorismului și va afecta în fiecare an circa 15 milioane de străini care au nevoie de viză pentru intrarea în Statele Unite.

Departamentul de Stat, care va publica propunerile într-un memoriu pe care îl va înainta Registrului Federal pentru a primi aprobare din partea Biroului de Management și Buget, a invitat populația să comenteze inițiativa. Opinia publică are la dispoziție 60 de zile pentru a face comentarii asupra propunerilor.
 
Doar solicitanții pentru anumite tipuri de vize diplomatice și oficiale vor fi  exceptați de la aceste prevederi.