ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă declarație din partea directorului general al OMS a dezvăluit că organizația vrea ca masele să mănânce mai puțină carne și mai multe alimente pe bază de plante, pentru a combate „schimbările climatice”.

Potrivit plantbasednews, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a emis un avertisment cu privire la această chestiune, spunând într-un discurs video: „Sistemele noastre alimentare dăunează sănătății oamenilor și a planetei. Sistemele alimentare contribuie la peste 30% din emisiile de gaze cu efect de seră și reprezintă aproape o treime din povara globală creată de boli. Prin urmare, transformarea sistemelor alimentare este esențială, prin trecerea la aceste diete mai sănătoase, diversificate și bazate pe plante”. Aceasta înseamnă practic o declarație de război la adresa zootehniei.

„Dacă sistemele alimentare oferă diete sănătoase pentru toți, am putea salva 8 milioane de vieți pe an. OMS se angajează să sprijine țările pentru a dezvolta și implementeza politici pentru îmbunătățirea dietelor și pentru combaterea schimbărilor climatice. Prin urmare, sunt foarte mulțumit că peste 130 de țări au semnat Declarația COP 28 privind clima și sănătatea. Împreună putem proteja și promova sănătatea atât a oamenilor, cât și a planetei”, a spus Tedros.

Tedros este citat și pe o pagină a ONU dedicată nutriției, intitulată „Pentru oameni, planetă și prosperitate: nutriția la COP28”. Pe pagina se susține în special unirea „liderilor globali pentru susținerea angajamentelor și planurilor de realizare a Acordului de la Paris”, la care se referă, în mod fals, ca fiind „un tratat obligatoriu din punct de vedere juridic al ONU pentru a combate schimbările climatice și a limita creșterea medie globală a temperaturii la 1,5°C”.

După cum a subliniat Daily Wire, Acordul de la Paris a cerut altor state naționale să se alăture „angajamentelor neobligatorii privind schimbările climatice”.

Pagina de nutriție vorbește și despre adoptarea „Bilanțului Global”, care, conform paginii, „reprezintă acordul revoluționar de tranziție de la combustibilii fosili și solicită țărilor să implementeze soluții integrate, multisectoriale pentru a furniza sisteme alimentare durabile, rezistente din punct de vedere climatic, ca măsură de adaptare la schimbările climatice”. 

De asemenea, se mai menționează că, deși o astfel de măsură „reprezintă un pas uriaș înainte”, încă există dezamăgirea multora care consideră că „eliminarea treptată a combustibililor fosili nu a mers suficient de departe, iar parametrii sistemelor alimentare nu au fost suficient ameliorați prin eforturi de schimbare a dietelor”.