ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În discursul rostit marți la Forumul Economic Internațional, președintele american Donald Trump a pus accentul pe progresul economic al S.U.A., promițând totodată că nu le va permite socialiștilor radicali să „distrugă economia” americană, informează Breitbart.

Președintele a afirmat că, prin tăierea impozitelor și eliminarea anumitor reglementări, administrația lui a reușit să acceseze deplin energia americană, atingând astfel un nivel record al prosperității.

„În timpul mandatului meu, America a deschis peste 7 milioane de noi locuri de muncă”, a spus Trump, iar rata șomajului „este în prezent de 3,5% - cea mai scăzută din ultimii 50 și ceva de ani”.

Donald Trump a scos în evidență renașterea economică a etnicilor americani, precizând că ratele de șomaj „în rândul afro-americanilor, hispanicilor americani și asiaticilor americani au scăzut până la un minim record” și că „șomajul în rândul tinerilor afro-americani a ajuns la un minim istoric național”.

„Salariile cresc în toate domeniile, iar cei de la baza scării veniturilor se bucură de procentajul celor mai largi câștiguri”, a spus acesta. „Salariile muncitorilor cresc acum mai accelerat decât cele din rândurile conducerii. Creșterea câștigurilor pentru cele 10% de la bază depășește pe cea a celor 10% din vârf. Salariile absolvenților de liceu cresc mai rapid decât cele ale absolvenților de studii superioare”.  

„Nimeni nu beneficiază mai mult decât clasa de mijloc a Americii. Am creat 1,2 milioane de locuri de muncă în producție și construcții - un număr de asemenea inimaginabil”, a adăugat acesta.

„Vremea scepticismului a apus. Oamenii revin în țară în număr mare. Companiile se reîntorc în țară”, a mai spus Trump.

În urma eforturilor administrației sale, „investițiile curg în țara noastră”, a spus el. „În prima jumătate a anului 2019, Statele unite au atras aproape un sfert din toate investițiile străine directe din lume”.

„Prosperitatea actuală a Americii este de netăgăduit, fără precedent și fără egal în lume”, a declarat acesta.

„Cea mai înaltă îndatorire a unei națiuni este către cetățenii săi”, a insistat președintele. „Respectarea acestui adevăr este singura cale de a edifica încrederea în economia de piață. Numai atunci când guvernele își pun pe primul loc propriii cetățeni vor fi oamenii pe deplin investiți în viitorul lor național”.

Pe lângă reducerea de impozite și eliminarea anumitor reglementări, Trump a prezentat recent dobândita independență energetică a Americii ca pe o cheie a succesului economic.
 
„Statele Unite sunt acum de departe producătorul numărul 1 în lume de petrol și gaze naturale, la mare distanță de alți competitori”, a spus acesta.

„Am avut atât de mult succes încât Statele Unite nu mai sunt nevoite să importe energie de la țări ostile”, a adăugat el. „Dată fiind abundența gazelor naturale americane disponibile în prezent, nici aliații noștri europeni nu mai sunt nevoiți să depindă de furnizorii de energie neprietenoși”.

„În același timp, sunt mândru să vă aduc la cunoștință faptul că Statele Unite se numără printre țările cu cel mai curat aer și cea mai pură apă potabilă de pe pământ”, a notat acesta, „lucru pe care îl vom menține astfel și pe viitor”.

„Ne angajăm să păstrăm măreția creației lui Dumnezeu și frumusețea naturală a lumii noastre”, a spus el.

„Nu este vremea pesimismului - acesta este un timp al optimismului - frica și îndoiala nu constituie un bun proces de gândire - deoarece trăim o vreme de mare speranță, bucurie, optimism și acțiune”, a afirmat acesta, îndemnându-și ascultătorii să respingă „veșnicii profeți ai catastrofelor și prezicerile lor apocaliptice”.

„Ei sunt urmașii prezicătorilor neghiobi de altădată - cu toții am avut parte de ei. Ei vor să ne vadă cât o ducem de prost, însă nu vom permite acest lucru”, a adăugat el, înainte de a enumera o serie de astfel de preziceri din trecut care nu s-au adeverit.

„Acești alarmiști reclamă mereu același lucru: putere absolută ca să domine, transforme și controleze fiecare aspect al vieților noastre”, a spus președintele Trump. „Nu-i vom lăsa niciodată pe socialiștii radicali să ne distrugă economia, să ne ruineze țara sau să ne confiște libertatea.”

„În America, noi înțelegem ce refuză pesimiștii să vadă: că o economie de piață ascendentă și dinamică, axată pe viitor, înalță spiritul uman și stimulează creativitatea suficient de tare pentru a depăși de departe orice provocare”, a concluzionat Donald Trump.