ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat într-un interviu pentru Reuters că este dispus să analizeze anularea sancțiunilor împotriva Rusiei, dacă Moscova va face pași concreți pentru o colaborare cu Washingtonul în chestiuni precum Siria și Ucraina. De asemenea, liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea unei noi întâlniri cu liderul nord-coreean, după summit-ul istoric pe care l-a avut cu Kim Jong-un la 12 iunie.

 „Voi analiza, dacă vor face ceva în favoarea noastră. Fără așa ceva, nu voi face nimic”, a spus Trump referindu-se la posibilitatea ridicării sancțiunilor impuse Rusiei.
 
Președintele american a menționat însă că, în pofida atmosferei cordiale de la întrevederea cu omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, poziția lui față de Rusia rămâne mai dură ca niciodată. 
 
Trump, care a subliniat în repetate rânduri că nimeni nu a fost mai dur față de Rusia decât el, a introdus recent o serie de sancțiuni împotriva Moscovei, în continuarea politicilor punitive care au început sub mandatul predecesorului său, Barack Obama, în 2014.
Cea mai recentă rundă de sancțiuni a fost anunțată în baza unor acuzații conform cărora Rusia a folosit un gaz chimic împotriva fostului agent dublu Serghei Skripal și a fiicei sale, Yulia, otrăviți la Londra.

Măsura a venit imediat după ce senatorul Rand Paul s-a întors de la Moscova, unde a transmis o scrisoare din partea președintelui Trump și părea să saboteze orice efort de contact diplomatic cu Kremlinul. Mai târziu, un grup de congresmani, din partidele republican și democrat, a propus un „pachet de sancțiuni ale iadului", care ar considera Rusia drept sponsor al terorismului.
din Ucraina.