ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump urmează să se întâlnească în luna mai cu liderii Alianței Nord-Atlantice, a comunicat Casa Albă, în urma unei convorbiri telefonice între președintele american și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, scrie agenția de știri Reuters.
 
Comunicatul Casei Albe relatează că cei doi au "discutat despre cum să încurajeze aliații NATO să-și îndeplinească angajamentele privind cheltuielile cu apărarea"

În timpul campaniei electorale, Trump a provocat controverse acerbe după ce a afirmat că va cere statelor membre NATO să-și crească contribuțiile financiare la alianță.

„Președintele Trump a fost de acord să participe la o reuniune a liderilor NATO în Europa, în luna mai", mai preciza comunicatul.

De asemenea, Trump și Stoltenberg au „discutat în legătură cu o potențială soluționare pe cale pașnică a conflictului de la frontiera ucraineană".


În ultima săptămână s-a înregistrat o reluare a ostilităților dintre forțele guvernamentale și separatiștii proruși în estul Ucrainei.