ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mișcarea islamofobă PEGIDA organizează, luni după amiază un mare marș în fieful său, la Dresda, cu ocazia primei sale aniversări. 

Momentul este perfect pentru PEGIDA, dată fiind criza refugiaților cu care se confruntă întreaga Europă, care dă apă la moară discursului său din ce în ce mai radical.

La 20 octombrie 2014, 350 de persoane s-au adunat pe străzile Dresdei. După numai o lună, erau 10.000, pentru ca în ianuarie să fie 25.000 de participanți, transmite rfi.fr.

După ce a suferit o sciziune, însă, PEGIDA a mai pierdut din putere, iar în alte orașe germane n-a atins niciodată asemenea dimensiuni.

La 21 ianuarie, liderul grupării, Lutz Bachmann, a demisionat de la conducere, după ce în presă a fost publicată o fotografie în care el apărea deghizat în Adolf Hitler, alături de slogane xenofobe. 

O săptămână mai târziu, alți cinci lideri ai PEGIDA, care erau adepții unei linii mai puțin dure, și-au dat demisia în semn de protest față de rolul pe care Bachmann continua să-l joace în cadrul grupării, între timp el preluând din nou conducerea acesteia.