ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urma atacului de la Christchurch, Noua Zeelandă a decis să elimine referințele la Iisus din rugăciunea parlamentară, declanșând reacții negative în rândul populației creștine din țară, relatează cbn.com.

Președintele Camerei, Trevor Mallard, a luat decizia de a renunța la referințele la Iisus pentru a face rugăciunea „mai incluzivă” pentru toți parlamentarii.

O referință la „Dumnezeu atotputernic” rămâne, dar nu este o referire specifică la un zeu creștin, a scris The Guardian

Decizia a provocat nemulțumirea creștinilor din Noua Zeelandă.
La începutul săptămânii, aproximativ 1.000 de persoane au protestat în fața clădirii parlamentului din Wellington, cerând ca numele lui Iisus să fie reintrodus în rugăciune. Creștinismul face parte din istoria națiunii, au strigat protestatarii. Ross Smith, organizatorul evenimentului, a declarat pentru Radio NZ că țara are un patrimoniu creștin care nu ar trebui șters. „Principiile și valorile  acestei națiuni se bazează pe rădăcinile creștin-iudaice. Înlăturarea numelui Iisus ar distruge aceste rădăcini", a declarat acesta. ”Aveau nevoie de un pretext pentru a elimina numele lui Iisus pentru că aceasta este de fapt o națiune creștină”,spune, la rândl său, Rieki Teutscher. Nu împărtășim acest ateism, a adăugat el.

Un alt demonstrant, Carmel Morgan, a spus că Mallard ar fi trebuit să se consulte cu cetățenii sau să anunțe un referendum înainte de a schimba rugăciunea.

Și unii politicieni din Noua Zeelandă și-au exprimat, de asemenea, preocuparea față de schimbarea decisă de președintele Camerei, fără a se consulta cu întregul parlament.


În ultimele săptămâni au apărut voci pentru care renunțarea la credința creștină tradițională ar fi fost un factor semnificativ care a contribuit la atacul asupra celor două moschei. În condițiile în care fostele biserici creștine sunt transformate în moschei, iar prim-ministrul țării a decis să poarte în public hijab, pentru a se solidariza cu musulmanii, există riscul, susțin unii comentatori, ca această recentă decizie a Parlamentului să pună mai mult paie pe foc.