ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite și Marea Britanie au spionat Israelul, arată documentele făcute publice de Edward Snowden.
 
Serviciul secret american NSA și echivalentul său britanic, Government Communications Headquarters, ar fi folosit o bază din Cipru ca să intercepteze țările din Orientul Mijlociu, inclusiv comunicațiile militare ale forțelor aeriene israeliene. 
 
Potrivit documentelor, citate de digi24.ro, americanii și britanicii ar fi încercat să afle detalii despre misiunile Israelului împotriva palestinienilor din Gaza și împotriva Siriei și Iranului.

O dată cu scurgerea informațiilor colectate de cele două servicii secrete occidentale, s-a aflat și că Israelul ar putea avea drone militare înarmate. Existența lor nu a fost confirmată niciodată oficial.

Deocamdată singurul comentariu despre aceste dezvăluiri a venit din partea ministrului israelian al Energiei care, într-un interviu, a dat de înțeles că spionajul american și britanic nu este chiar atât de grav, dar că armata ar trebui să schimbe modul în care își protejează comunicațiile.