ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul l-a arestat pe Hassan Yousef, un important lider al mișcării islamiste radicale Hamas, în timpul unui raid întreprins în timpul nopții la locuința acestuia în Cisiordania, potrivit unei purtătoare de cuvânt a forțelor militare israeliene. 

Potrivit The Times of Israel, Yousef a fost arestat la Ramallah în timpul unuia dintre numeroasele raiduri întreprinse de armata israeliană. În total, 32 de palestinieni au fost arestați pentru suspiciune de implicare în activități teroriste și revolte violente, subliniază cotidianul, care citează forțele de securitate israeliene.

La rândul lor, mass-media palestiniene au anunțat că în timpul raidurilor din Cisiordania au fost arestați mai mulți lideri ai mișcării Hamas.

Armata israeliană a anunțat săptămâna trecută că a hotărât să desfășoare forțe suplimentare în teritoriul palestinian ocupat Cisiordania, în urma deciziei anunțate miercuri de președintele american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului.

După această decizie a lui Trump, mișcarea islamistă Hamas a făcut apel la o nouă revoltă populară a palestinienilor.