ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților din statul California a adoptat acum câteva ore un proiect de lege care va interzice comercializarea cărților care exprimă idei asupra sexualității ce contravin ideologiei LGBT și teoriei „gender”, anunță National Review. Vestea a fost primită cu urale de către grupurile de activiști LGBT.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie adoptat și de Senatul acestui stat.

Printre altele, notează jurnalistul și avocatul David French, adoptarea acestei legi va interzice și comercializarea cărților de învățătură creștin-ortodoxe.

Legea 2943  transformă în „practică ilegală de afaceri” implicarea „într-o tranzacție care ar rezulta sau rezultă în vânzarea sau închirierea de bunuri către orice consumator” care publicitează, se oferă sau constau în „eforturi de schimbare a orientării sexuale a unui individ”, notează sursa citată.

Proiectul legislativ definește „eforturile de schimbare a orientării sexuale” drept „toate practicile care caută să schimbe orientarea sexuală a unui individ. În acestea se includ eforturile de schimbare a comportamentelor sau a exprimării de gen sau de a reduce atracția sexuală sau romantică față de indivizi de același sex”. (Secțiunea 2, 1761, punctul i.1).

David French scrie că „pentru creștini, identitatea este în Hristos, nu în genul sau identitatea lor sexuală. Statul California spune „nu”. Genul și orientarea sexuală sunt identitatea voastră și ar trebui să vă angajați în acțiuni care celebrează și ratifică presupusa voastră esență. Statul crează o nouă religie a libertinajului sexual, declarând că religiile care i se opun nu sunt doar false, dar și periculoase și apoi interzicând exercițiile religioase contrare”.

„Creștin-ortodoxia este simplă: indiferent de dorințele unei persoane („orientarea), standardul pentru comportamentul drept este clar ca lumina zilei. Relațiile sexuale sunt rezervate pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Când vine vorba despre „exprimarea genului”, nu există nicio diferență între sexul biologic și gen, iar răspunsul creștin la disforia de gen este compasiunea și tratamentul, nu indulgența și mutilarea chirurgicală. Cu alte cuvinte, există o diferență fundamentală între tentație și păcat.
 
Legea californiană ar interveni direct asupra acestor învățăminte prin interzicerea până și a argumentului că indiferent de dorința sexuală a unei persoane, comportamentul sexual al unei persoane ar trebui să se conformeze standardelor biblice”, continuă jurnalistul american, adăugând că indiferent de popularitatea învățămintelor creștin ortodoxe despre morală, acestea trebuie protejate de Constituție și niciun stat constituent nu ar trebui să-și permită să interzică un bun sau un serviciu care vorbește despre această acestea.

În creștinismul ortodox, homosexualitatea este un păcat care se poate îndrepta prin mijloace duhovnicești, precum spovedania, rugăciunea și postul. Mitropolitul Bartolomeu Anania spunea într-una dintre predicile sale despre „vindecarea homosexualității” persoanelor care au apelat la Biserică în momente de criză.
 
Unul dintre cei mai cunoscuți psihiatri americani, Dr. Nicholas Andrew Cummings, unul dintre cei mai venerabili psihiatri americani, a scris că homosexualitatea se poate vindeca.Într-un articol publicat în USA Today, Cummings scrie că a tratat peste 18.000 de homosexuali de-a lungul carierei, dintre care unii doreau să se vindece de acest comportament, iar acest lucru le-a reușit.

Statul California este dominat, din punct de vedere politic, de către Partidul Democrat (de stânga).