ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Președintele francez François Hollande a anunțat vineri că nivelul de alertă în cadrul planului antiterorist Vigipirate a fost ridicat la "maxim"în regiunea Lyon (centru-est) pentru următoarele trei zile și a lansat un apel la unitate în fața terorismului, relatează AFP.
 
Hollande a precizat că victima atacului din Franţa, directorul unei întreprinderi, avea 50 de ani și autorul presupus a fost arestat în special datorită intervenției forțelor de securitate și a pompierilor.
 
Presupusul autor al atacului terorist comis vineri într-o uzină de produse chimice situată în apropierea localității franceze Lyon și soldat cu un mort, decapitat, și doi răniți, este șofer la o firmă de distribuție.

Soția sa, în vârstă de 35 de ani, a fost interpelată de autorități. Potrivit AFP, ea a afirmat că nu înțelege ce l-ar fi putut determina pe soțul ei să recurgă la un asemenea gest, susținând că amândoi fac parte dintr-o familie de "musulmani normali", potrivit Agerpres.

Autoritățile franceze au mai anunțat și arestarea unei a doua persoane, a cărei identitate nu este precizată. Cât despre cel decapitat în urma atacului, acesta este, conform unor surse citate de AFP, directorul unei societății tot din zona orașului Lyon.