ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noile sancțiuni care vizează Rusia, propuse de Congresul Statelor Unite și care ar putea să afecteze firme europene, încalcă dreptul internațional, iar Comisia Europeană (CE) ar trebui să ia în calcul contramăsuri, a îndemnat luni ministrul german al Economiei, relatează Reuters, citată de Mediafax.

„Statele Unite nu pot amenda firmele germane pentru că fac afaceri în altă țară", a declarat Zypries, într-un interviu pentru publicațiile grupului media Funke, preluat de agenția de știri Tass.

”Considerăm că reprezintă o încălcare a legislației internaționale”, a continuat oficialul german, care a subliniat că UE a fost mereu în favoarea coordonării cu SUA în ceea ce privește regimul de sancțiuni. Zypries a mai adăugat că Uniunea Europeană analizează posibilitatea unor măsuri de retorsiune ca răspuns la noile sancțiuni impuse de SUA.

Statele europene sunt îngrijorate deoarece proiectul Nord Stream-2 este menționat în proiectul legislativ privind noile sancțiuni anti-Rusia, afirmând prevederile din acest act ar putea avea un efect negativ în ceea ce privește securitatea energetică a Uniunii Europene, dezvoltarea pieței de gaze naturale din Europa Centrală și de Est și reforma sectorului energetic din Ucraina.

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat vineri că sancțiunile nu ar trebui să servească intereselor sectorului energetic.

Congresul Statelor Unite a aprobat recent un proiect care prevede impunerea de noi sancțiuni Rusiei. Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie semnat de președintele Donald Trump.