ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania intenționează să investească zeci de milioane de euro în tancuri și într-un nou sistem de apărare aeriană, după ce a fost anunțată o creștere a bugetului apărării pentru 2017, scrie Agerpres.

Berlinul va cheltui o sumă cu opt cifre pentru modernizarea tancurilor de luptă Leopard 2. O sumă cu nouă cifre va fi cheltuită pentru un nou sistem tactic de apărare aeriană (TVLS), mai scrie sursa citată.

Decizia de a cheltui mai mulți bani pe apărare a fost determinată de înrăutățirea situației privind securitatea, în special din cauza intervenției Rusiei în Ucraina, a amenințării tot mai mare reprezentate de terorism și a "instabilităților din jurul Europei", a spus ministrul apărării, Ursula von der Leyen.

Cabinetul cancelarului Angela Merkel a decis că majoreze bugetul pentru apărare de la 34,3 miliarde de euro la 39,2 miliarde de euro până în 2020. Armata germană a spus însă că această creștere este insuficientă, fiind sub ținta NATO de 2% din PIB pentru bugetul național al apărării.

Ursula Von der Leyen a anunțat un plan de a crește numărul angajaților armatei cu 14.300 de militari și 4.400 de funcționari civili în următorii șapte ani. Șapte mii de posturi ar urma să fie create imediat.