ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul american de Justiție a acționat în judecată grupul Volkswagen în cazul softului montat pe mașini care a înșelat testele de poluare.

Este vorba despre un proces civil, în cadrul căruia gigantul auto e acuzat că a montat pe 600 de mii autovehicule, doar în Statele Unite, programul care minimalizează nivelul noxelor emise de acestea.

"Aproximativ 600.000 de vehicule diesel au avut softuri instalate cu scopul manipulării testelor privind emisiile, generând emisii care au depășit standardele Agenției pentru Protecția Mediului (EPA) și poluând atmosfera", acuză Departamentul american al Justiției.

"Grupul auto Volkswagen a încălcat astfel Legea privind Aerul Curat prin vânzarea de vehicule cu parametri diferiți de normele convenite prin certificatele emise de Agenția pentru Protecția Mediului", subliniază instituția în solicitarea de intentare a procesului civil contra companiei germane.

Dacă va fi găsită vinovată, compania Volkswagen va trebui să plătească daune de zeci de miliarde de dolari.

Softuri care păcălesc testele de mediu au fost montate pe 11 milioane de mașini vândute în întreaga lume de constructorul german.