ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul polonez a înființat un grup pentru a combate tratamentul inechitabil față de anumiți utilizatori ai rețelelor sociale. Autoritățile de la Varșovia spun că  și-au dat seama că „utilizatorii de dreapta” sunt tot mai discriminați în mediul online.

Un grup de lucru va fi creat de Ministerul Afacerilor Digitale din Polonia. Ministerul susține că cei care fac parte din acest grup sunt deja în contact cu Facebook pentru a analiza și a corecta această problemă.

Ministrul Afacerilor Digittale, Marek Zagórski, declară că dorește să lupte împotriva tratamentului inechitabil la care sunt supuși simpatizanții de dreapta pe social media. Prin urmare, trebuie creată o echipă care să se asigure că aceștia nu sunt blocați de Facebook. „Suntem în dialog cu, printre altele, Facebook. Voi putea da detalii în curând”, a menționat oficialul polonez.

În luna noiembrie a anului trecut, angajații Facebook au blocat profilurile oficiale ale unor grupări ca Marșul de Independență din Polonia, Mișcarea Națională, Tabăra Radicală Națională și Tineretul Tuturor Polonezilor. Profilurile unor persoane private, considerate de dreapta, au fost, de asemenea, dezactivate. 

La începutul lunii, în timpul audierilor din Congresul SUA, Marc Zuckerberg, fondatorul Facebook,  a evitat să răspundă direct, dar a admis că toți giganții IT înclină masiv spre stânga: „Înțeleg cauza îngrijorării, deoarece atât Facebook cât și celelalte companii IT sunt localizate în Silicon Valley, care este un loc extrem de înclinat către stânga. Și eu am această îngrijorare și încerc să elimin partizanatul politic din companie. Mă asigur că nu există părtinire politică în munca pe care o facem”.

Întrebat fiind dacă crede că este responsabilitatea Facebook să decidă care dintre utilizatori sunt „buni și pozitivi” și care sunt „inacceptabili sau deplorabili”, Zuckerberg a răspuns că sunt câteva principii pe care „cu toții le considerăm acceptabile: intervenția străină în alegerile din SUA, terorismul, autorănirile, sunt rele și nu ar trebui permise.