ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China a anunțat, joi, că îi va aduce în fața justiției pe cei vinovați pentru uciderea unui cetățean chinez, după ce gruparea Statul Islamic a anunțat că a executat doi ostatici - un chinez și un norvegian - la două luni după ce a cerut o răscumpărare pentru eliberarea lor, scrie Agerpres.

În ediția sa cu numărul 12, publicată miercuri pe internet, revista de propagandă Dabiq a organizației jihadiste publică fotografiile cu cadavrele a doi presupuși ostatici, cu fețele însângerate, peste care este suprapus mesajul: "Executați după ce au fost abandonați de națiunile și organizațiile KAFIR (necredincioase)".

Într-un comunicat de presă, dat publicității joi, Ministerul de Externe de la Beijing a confirmat pentru prima dată identitatea cetățeanului chinez omorât, Fan Jinghui, despre care afirmă că a fost "ucis cu sânge rece".