ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Opt tineri au apărut în faţa instanţei la Koln, în Germania, fiind acuzaţi că au jefuit biserici şi şcoli pentru a finanţa războiul purtat de ISIS în Siria.

Din biserici tinerii musulmani au furat cutiile milei, cruci şi alte obiecte de cult, susţin procurorii. Din şcoli, în schimb, au furat laptop-uri, bani şi un card. Banii obţinuţi în urma vânzării bunurilor i-au folosit pentru a finanţa luptători jihadişti, a declarat procurorul şef Nadja Gudermann, potrivit publicaţiilor germane, citate de aktual24.ro.

Spargerile au avut loc între 2011 şi 2014, iar bărbaţii ar fi furat bunuri în valoare de 19.000 de euro, distrugând ce le-a picat în mână. Cât din aceşti bani au ajuns la luptători nu se ştie, iar informaţiile nu fac subiectul procesului.

Capul bandei de tâlhari este un marocan, susţin procurorii, care a încărcat pe YouTube un videoclip în care îi încurajează pe musulmani să lupta alături de ISIS. Tânărul are 26 de ani şi a făcut un stagiu de pregătire militară în Siria.

Trei dintre bărbaţi sunt, de asemenea, acuzaţi că au sprijinit o organizaţie teroristă străină şi vor fi judecaţi într-un proces separat, de către o instanţă din Dusseldorf.