ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru implicarea activă în lupta împotriva coronavirusului, personalul medical din Ungaria va fi răsplătit, în acest an, cu nu mai puțin de 500.000 forinți (1380 de euro), a anunțat premierul ungar Viktor Orban, citat de Agerpres.
 
Viktor Orban a precizat că este obligatoriu ca întregul personal medical să fie subordonat unui comandament central în caz de urgență de sănătate. În acest scop, au fost puse la dispoziția cadrelor medicale 110 dormitoare cu o capacitate de 19.820 de locuri, 58 de hoteluri pentru 5.661 persoane și 3.543 de vehicule.

În Ungaria, numărul cazurilor confirmate de contaminare cu COVID-19 crește gradual, ajungând, în prezent, la 623. Numărul persoanelor decedate este de 26, cele mai multe fiind pacienți cu afecțiuni asociate.

Medicii din Ungaria au efectuat până în prezent 17.769 de teste. Ungaria se află în faza transmiterii comunitare a virusului, prin contacte personale. 

Președintele Klaus Iohannis a făcut joi un apel la medicii și asistentele din Suceava să se întoarcă la spital, anunțând  că a cerut guvernului să găsească fonduri pentru ca personalul medical care lucrează cu pacienții cu COVID-19 să primească un bonus lunar de 500 de euro.
 
”Am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil”, a declarat Klaus Iohannis.