ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oamenii politici din Bulgaria au salariile suspendate de la 1 aprilie. Parlamentarii, membrii guvernului și ai birourilor politice, precum și șefii agențiilor de stat, vor primi banii doar la finalul stării de urgență legată de pandemia de coronavirus. 

Decizia a fost votată luni noapte în parlament, după 11 ore de dezbateri. Inițiativa a fost lansată de GERB, partidul de guvernământ al premierului Boiko Borisov. Decizia a fost aprobată cu 170 de voturi, din cele 240 de locuri din legislativ, potrivit BTA.

Salariile oficialilor se vor duce într-un fond al Ministerului Sănătății ce va fi folosit pentru prevenția Covid-19 și tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.Starea de urgență din Bulgaria va fi în vigoare până la 13 mai, după ce termenul inițial a fost prelungit cu o lună.

Până în prezent în Bulgaria au decedat 23 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. Vârsta medie a celor decedați este 65 de ani. În spitalele bulgare sunt internați 213 pacienți cu COVID-19, dintre care 21 se află la terapie intensivă.

Premierul bulgar Boiko Borisov  a anunțat recent că nu va închide bisericile.