ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu analizează protestele din SUA raportându-se la evenimentele de la Timișoara, din decembrie 89, și ajunge la concluzia că Estul și Vestul s-au coalizat pentru ca Donald Trump să nu câștige al doilea mandat.

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu analizează protestele din SUA raportându-se la evenimentele de la Timișoara, din decembrie 89, și ajunge la concluzia că Estul și Vestul s-au coalizat pentru ca Donald Trump să nu câștige al doilea mandat la Casa Albă și nici ca un asemenea tip de președinte să mai ajungă vreodată la conducerea SUA.

Ion Cristoiu spune că raportat la evenimentele din decembrie 89, din România, tot ce se întâmplă acum în America, poate fi conchis astfel: împotriva lui Donald Trump s-au coalizat Estul și Vestul.

„În decembrie 89, toată lumea recunoaște, și ceaușiști și anticeaușiști, că de fapt Nicolae Ceaușescu a fost răsturnat de o coaliție est-vest, un tăvălug la care, cum spune Radu Portocală în cartea pe care am publicat-o noi la Mediafax, <Căderea lui Ceaușescu,> spune chiar ca o chestie originală, dar adevărată, că, de fapt, Ceaușescu nu mai avea ce să facă. (…) În cazul de față este amploarea și mai ales o realitate care îmi amintește cumplit de Timișoara.(…) La Timișoara, între 15 și 19 decembrie, seara, diversiunea a constat în crearea haosului: se spărgeau victrine, se jefuiau magazine, în așa fel încât puțină lume știe, la Miliție, au fost vreo 20.000 de telefoane ale unor timișoreni care cereau intervenția împotriva huliganilor”, explică jurnalistul.

Ion Cristoiu susține că și atunci, la Timișoara, ca și acum în America, imaginea este de haos, nu de protest.

„Dacă vedeți acum, ce avem, America, țara în haos. Ăia sparg, incendiază, care nu au nicio legătură cu protestul. E impropriu spus că avem de-a face cu un protest. Nu de data aceasta, avem de-a face cu niște tipi care incendiază mașini, vor să ia cu asalt Casa Albă, dau cu bolovani în poliție, dar și bătălia cu poliția are o justificare, mai ales cu forțele de ordine, dar de ce te duci să furi din magazine bascheți, de ce dai foc la magazine, de ce spargi vitrine, alea nu au nicio legătură cu Trump”, punctează jurnalistul.

Ion Cristoiu mai spune că adăpostirea lui Donald Trump în buncăr este o mare diversiune, realizată cu concursul Secret Service, pentru a crea imaginea unui președinte slab.

„Și care e știrea planetară? Președintele Trump a fost pus în buncăr. De ce a fost pus în buncăr? Înseamnă că 1. E jale, e groasă și 2. El se teme. (…) Imaginea planetară este Donald Trump a fugit în buncăr. Gata, acum poate să vină să spună el că nu e adevărat. A fugit, iar asta înseamnă că în America chiar e o mare problemă și el chiar se temea. Deci imaginea este de slăbiciune. De ce? Pentru că dacă mai ai în interiorul sistemului tu, președinte, niște oameni care te susțin, lor trebuie să le dai un semnal că să te lase din brațe că ești dus, gata”, explică jurnalistul.

Ion Cristoiu este convins că Donald Trump nu va câștiga al doilea mandat la Casa Albă, și asta pentru că Estul și Vestul s-au coalizat să nu mai ajungă președinte.

„Îmi este limpede, pot să spun de pe acum, Donald Trump nu va câștiga un al doilea mandat în veci, dacă vreți, pariez cu dvs. Donald Trump a reușit să se certe nu numai cu democrații, ci și cu chinezii. Să ne lămurim că și aia sunt un imperiu, care au servicii secrete, ONG-uri, le-au pus în funcțiune. Le-au mai dat o mână de ajutor și rușii, și nemții, și estul și vestul s-a coalizat împotriva lui Donald Trump. Nu cred ca să-l debarce acum, deși nici asta nu e exclus, ci s-au coalizat ca să nu mai fie președinte. E clar”, afirmă publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că lecția dată Americii este că un președinte precum Donald Trump nu va mai ajunge în veci la Casa Albă.

„E o coaliție planetară, nu numai internă, împotriva lui (...) Se vizează nu numai pierderea mandatului următor, că ar fi simplu, se vizează și o lecție că un asemenea președinte precum Trump nu va mai fi. (...) Nu poate să vină președintele Americii și să spună că o altă țară, care nu e una oarecare, China, a fabricat un virus. Asta spun ăia pe Facebook, pe Twitter, dar nu șeful statului american. (...) Deci un asemenea președinte care scrie pe Twitter nu va mai fi la Casa Albă în veci”, a subliniat jurnalistul.