ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kremlinul monitorizează cu atenție evenimentele din Republica Moldova și îndeamnă toate părțile să respecte legea și să se abțină de la violențe, a declarat joi Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt al Kremlinului, comentând pe tema protestelor violente de la Chișinău. 

"Kremlinul îndeamnă toate părțile să respecte legea și calmul, desigur, și speră că toate forțele care-i susțin pe unii sau pe alți opozanți se vor abține de la orice acțiuni violente", a declarat Peskov pentru presă, citat de Tass online și preluat de Mediafax.ro. Autoritățile ruse "monitorizează toate evenimentele din Moldova foarte atent", a adăugat el.
 
Și delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a îndemnat la calm și dialog. „Încurajăm părțile să înceapă un dialog și să găsească împreună o cale pentru a face ca Republica Moldova să progreseze. Federica Mogherini este în contact cu delegația UE și urmărește cu atenție situația de la Chișinău”, informează comunicatul delegației, citat de Agerpres.