ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul scoțian Brian McCardie a murit „subit acasă”, la vârsta de 59 de ani, a confirmat familia sa, potrivit Sky News.  

Brian McCardie a fost mai ales cunoscut pentru rolul șefului mafiei John Thomas „Tommy” Hunter din serialul polițist britanic "Line Of Duty” („În numele legii”).

Sora lui a confirmat moartea sa pe X, scriind: „Cu mare tristețe anunțăm moartea lui Brian James McCardie, fiu iubit, frate, unchi și prieten drag pentru atât de mulți. Brian a murit subit acasă, duminică, 28 aprilie. Un actor minunat și pasionat pe scenă și pe ecran, Brian și-a iubit munca, a înrâurit multe vieți și a plecat mult prea devreme. Îl iubim și ne va fi foarte dor de el; vă rog să îl pomeniți pe Brian în gândurile voastre.”

Ea a spus că detaliile despre înmormântare vor fi anunțate în zilele următoare. Nu a fost menționată nicio cauză a morții.

O declarație a producătorilor "Line Of Duty”, Jed Mercurio și Simon Heath, și a echipei din spatele serialului de succes, a menționat: „Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Brian McCardie. Ne simțim onorați că am lucrat cu Brian la Line Of Duty. Brian a fost un actor incredibil de talentat, iar impactul de durată pe care l-a avut prin rolul lui Tommy Hunter este o dovadă a valorii performanței sale. În afara ecranului, Brian era total diferit de personajul pe care l-a interpretat – era cald, amuzant și fermecător. Gândurile noastre se îndreaptă către cei dragi în această perioadă dificilă.”

Cu o carieră de peste trei decenii, McCardie a apărut în numeroase emisiuni TV de-a lungul anilor – fiind însă cunoscut în principal pentru rolul său din Line Of Duty.